Marijini obroci

MARIJINI OBROCI

Podijelite sa svima priču o četverogodišnjaku koji se sam upisao u školu „Prehrambeni program Marijinih obroka privlači djecu u učionice, posebice u niže razrede. Kaša ih privlači u školske klupe, a dok čekaju u redu za obroke, slušaju i uče. S vremenom im obrazovanje koje steknu postaje izlaz iz siromaštva.”

Foto: Daniel-C, Shutterstock

Uključite se u našu Viber zajednicu.

 

Foto: Daniel-C, Shutterstock

 

—> Svjedočanstvo s Molitvenog dana Figulusa – mnogi su čuli prvi put  <—

 

Pročitajte istinitu priču o dječaku koji je sam sebe upisao u školu. Riječ je o čeTverogodišnjem Gibsonu Nonde iz Zambije.

„Svijet bi se trebao ugledati na malog Gibsona Nonde iz Zambije, jer malac koji ima hrabrosti sam sebe upisati u školu sa samo četiri godine, taj ima potencijala postići bilo što”, poručuju iz Marijinih obroka.

Foto: Marijini obroci

Foto: Marijini obroci

Primijetila ga je učiteljica nastave gledajući kroz prozor osnovne škole Mshawa u okrugu Kasenengwa. Učiteljica je promatrala malog dječaka koji često sjedi sam i čeka, pozorno slušajući kako bi se i on mogao priključiti nastavi i dobiti obrok. Jednog jutra Gibson se probudio ranije nego inače. Ponio je mali lončić za svoj Marijin obrok i nekoliko knjiga svoje braće te se uputio prema školi, na put koji će promijeniti njegov život. Kada ga je učiteljica tog dana spazila, upitala ga je što tu radi sam.

On je odgovorio: „Došao sam se upisati u školu.” Njoj je jedino preostalo diviti se upornosti tog dječačića. Drugu su djecu na upis dovodili roditelji, a on je došao sam. Učiteljica mu je zaželjela dobrodošlicu. On je radosno pronašao svoje mjesto i strpljivo čekao svoj obrok.

Ista učiteljica je rekla: „Prehrambeni program Marijinih obroka privlači djecu u učionice, posebice u niže razrede. Kaša ih privlači u školske klupe, a dok čekaju u redu za obroke, slušaju i uče. S vremenom im obrazovanje koje steknu postaje izlaz iz siromaštva.”

Gibson se uključio u nastavu, pozorno slušajući učiteljicu, ispitujući je kada će on dobiti kašu.

Njegovo dosadašnje proučavanje drugih učenika isplatilo se za vrijeme pauze. Izletio je sa šalicom u ruci i stao u red sa svojim novim prijateljima. Napokon je došao trenutak koji je toliko dugo iščekivao, a on je bio savršeno spreman. Kada su ga u konačnici pitali kakav je osjećaj biti u školi, širokim osmijehom je odvratio: „Super mi je! Napokon sam jeo kašu, a imam i knjige.”

Mališanima poput ovog dječaka možete pomoći i vi. Donacijom Marijinim obrocima ovdje.

Izvor: Marijini obroci, Facebook

Za Book.hr priredila A. P.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh