Evangelizacija

ONI KOJI TRAŽE ODGOVORE

Pitanja koja ateisti žele pitati vjernike (Znate li odgovoriti na njih?) Mi kršćani trebali bismo svjedočiti svoju vjeru životom, ali i tako da znamo onima koji nisu kršćani odgovoriti na njihova pitanja. Što biste vi odgovorili ovom ateistu na njegova pitanja? Znate li odgovor na svako pitanje?

Foto: Shutterstock

Na internetu smo ‘naletjeli’ na jedan ateistički blog, odnosno „Ateistički dnevnik“ kako ga autor naziva, gdje autor među ostalim postavlja pitanja vjernicima i poziva ih da mu odgovore na njih. „Slobodno komentirajte i odgovarajte, vaši odgovori me iskreno zanimaju“, kaže.

„Na svijetu postoji preko 400 religija. Kako možete biti sigurni da je baš vaša ona prava?; Zašto se biblijska čuda ne događaju danas?; Zašto idete doktoru kad primijetite da nešto nije u redu s vama, umjesto da svoj život date u Božje ruke i pokorite se njegovu planu za vas?…“ – samo su neka pitanja na koja ovaj ateist traži odgovor u tekstu pod naslovom: „Pitanja koja ateisti žele pitati vjernike“. Osim toga, u drugim svojim tekstovima postavlja pitanja o stavu kršćanstva prema homoseksualnosti te iznosi svoje mišljenje također potičući na raspravu itd.

Mi kršćani trebali bismo svjedočiti svoju vjeru životom, ali i tako da znamo onima koji nisu kršćani odgovoriti na njihova pitanja. Što biste vi odgovorili ovom ateistu na njegova pitanja? Znate li odgovor na svako pitanje?

Mi iz uredništva, i autoru ovog bloga, ali i svakom tko je otvoren za Isusov poziv na evangeliziranje, preporučamo knjigu „Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist“. Autor bloga će u njoj pronaći odgovore na svoja pitanja, a nama kršćanima ova knjiga služi kao izvanredno sredstvo za jačanje vlastite vjere i kao izvor konkretnih odgovora, argumenata i dokaza za njezinu obranu.

Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist; Autor: Norman L. Geisler i Frank Turek

 

Ova će knjiga biti posebno zanimljiva onima koji kršćanstvo smatraju izmišljotinom, a svim će kršćanima poslužiti kao izvanredno sredstvo za jačanje vlastite vjere i kao izvor konkretnih argumenata i dokaza za njezinu obranu. Knjiga će onima koji vjeruju da Bog postoji zasigurno učvrstiti vjeru, a onima koji vjeruju da Bog ne postoji zasigurno neće. Dakle, bit će na blagoslov i jednima i drugima!

INTERLIBERSKI POPUSTI: U razdoblju od 10. do 30. studenoga knjigu „Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist” možete nabaviti po sniženoj cijeni od 60 umjesto 120 kuna. Kupiti ju možete ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh