Evangelizacija

ONI KOJI TRAŽE ODGOVORE

Pitanja koja ateisti žele pitati vjernike. (Znate li odgovoriti na njih?) Mi kršćani trebali bismo svjedočiti svoju vjeru životom, ali i tako da znamo onima koji nisu kršćani odgovoriti na njihova pitanja. Što biste vi odgovorili ovom ateistu na njegova pitanja? Znate li odgovor na svako pitanje?

Foto: Shutterstock


 

Na internetu smo ‘naletjeli’ na jedan ateistički blog, odnosno „Ateistički dnevnik“ kako ga autor naziva, gdje autor među ostalim postavlja pitanja vjernicima i poziva ih da mu odgovore na njih. „Slobodno komentirajte i odgovarajte, vaši odgovori me iskreno zanimaju“, kaže.

„Na svijetu postoji preko 400 religija. Kako možete biti sigurni da je baš vaša ona prava?; Zašto se biblijska čuda ne događaju danas?; Zašto idete doktoru kad primijetite da nešto nije u redu s vama, umjesto da svoj život date u Božje ruke i pokorite se njegovu planu za vas?…“ – samo su neka pitanja na koja ovaj ateist traži odgovor u tekstu pod naslovom: „Pitanja koja ateisti žele pitati vjernike“. Osim toga, u drugim svojim tekstovima postavlja pitanja o stavu kršćanstva prema homoseksualnosti te iznosi svoje mišljenje također potičući na raspravu itd.

Mi kršćani trebali bismo svjedočiti svoju vjeru životom, ali i tako da znamo onima koji nisu kršćani odgovoriti na njihova pitanja. Što biste vi odgovorili ovom ateistu na njegova pitanja? Znate li odgovor na svako pitanje?

Mi iz uredništva, i autoru ovog bloga, ali i svakom tko je otvoren za Isusov poziv na evangeliziranje, preporučamo knjigu „Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist“. Autor bloga će u njoj pronaći odgovore na svoja pitanja, a nama kršćanima ova knjiga služi kao izvanredno sredstvo za jačanje vlastite vjere i kao izvor konkretnih odgovora, argumenata i dokaza za njezinu obranu.

Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist; Autor: Norman L. Geisler i Frank Turek

 

Ova će knjiga biti posebno zanimljiva onima koji kršćanstvo smatraju izmišljotinom, a svim će kršćanima poslužiti kao izvanredno sredstvo za jačanje vlastite vjere i kao izvor konkretnih argumenata i dokaza za njezinu obranu. Knjiga će onima koji vjeruju da Bog postoji zasigurno učvrstiti vjeru, a onima koji vjeruju da Bog ne postoji zasigurno neće. Dakle, bit će na blagoslov i jednima i drugima!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh