Duhovnost

ODGOVOR

PISMO SESTRE EMMANUEL Tko stoji iza ovih dramatičnih situacija u svijetu

Foto: Shutterstock

 

Sestra Emmanuel Maillard iz organizacije Children of Medjugorje (Djeca Međugorja), u svom novom pismu osvrnula se je na situaciju oko koronavirusa te nam otkrila tko se u konačnici krije iz njega. U pismu, među ostalim, ističe jednu zgodu sa svetim Ivanom Pavlom II.

Kava Ivana Pavla II.

Nakon boravka u rimskoj klinici Gemelli, u kojoj se jedva oporavio od atentata koji ga je 1981. gotovo stajao života, papa Ivan Pavao II. htio je pozvati neke od svojih najbližih prijatelja na ručak. Bilo je tu nekoliko biskupa, uključujući i biskupa Paula Hnilicu (Slovaka), koji mi je ispričao ovu priču. Razgovor je tekao uobičajeno sve dok nisu počeli govoriti o atentatu. Jedan od biskupa postavio je ovo pitanje: „Tko stoji iza atentata?” I svi su počeli iznositi svoje mišljenje. Bilo je tu odgovora od KGB-a do CIA-e itd… Papa je u tim trenucima, ,dok je slušao različite analize pio kavu. Nakon što su spomenuli sve moguće uzroke, svi su bili znatiželjni čuti odgovor Svetog Oca. Ivan Pavao II. tada je rekao: „To je Sotona!” Ogorčeni, biskupi su šutjeli, a Papa je dodao: „Ali zapamtite da je i Sotona instrument u Božjim planovima!”

Tko želi uvjeriti čovjeka da ga je Bog napustio? Sotona, oduvijek ljubomoran na čovjeka!

Tko čini sve da Euharistija i stvarna Kristova prisutnost nestane među nama? Sotona! Tko sije opću paniku među ljudima? Sotona! Tko želi izbrisati čovječanstvo s lica zemlje? Sotona, ubojica, koji „poput ričućeg lava, obilazi naokolo tražeći koga da proždre.“ (1 Pt 5,8)! Tko želi uvjeriti čovjeka da ga je Bog napustio? Sotona, oduvijek ljubomoran na čovjeka! Tko je doveo ovu civilizaciju do toga da živi bez Boga, u kojoj se zemaljsko blagostanje prikazuje kao beskrajna sreća? Opet on, otac laži!!!

Samo On može pretvoriti zlo u dobro i to već čini

Mogla bih nastaviti i dalje. Ali poruka je jasnija nego ikad: iza ovih dramatičnih situacija i agonija koje su Božja djeca danas prisiljena trpjeti, stoji Bog koji ima svoj plan! Samo On može pretvoriti zlo u dobro i to već čini.

Postaju dakle patnje koje otkupljuju, poput onih Marijinih

Tragedija koja je zadesila cijeli svijet neće imati zadnju riječ, proći će! Na nama je da budemo pažljivi i pomognemo da ona traje što kraće.

Imamo najjednostavnije i najgenijalnije upute za uporabu, one koje nas je Gospa, naša Majka, s toliko strpljenja podučavala gotovo 39 godina u Međugorju. U njima pronalazimo sve odgovore za trenutnu situaciju! Odakle dolazi zlo? Kako se boriti protiv njega? Kako pobijediti? Kako svoj Križni put pretvoriti u putovanje radosti?

Znamo, između ostalog, da sjedinjujući naše patnje s Isusovim mukama, one postaju izvor velikih blagoslova. Postaju dakle patnje koje otkupljuju, poput onih Marijinih, koja je Suotkupiteljica par excellence. Dakle, što će se dalje događati, uvelike ovisi o nama!!!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh