Duhovnost

P. MARKO KORNELIJE GLOGOVIĆ

„Pet kamenova” iz praćke pastira Davida: konkretna rješenja za borbe u kojima se nalazimo Pet kamenova kojima je David 'sredio' Golijata kao pet 'komada' duhovnog oružja za bitke u kojima se nalazi svatko od nas

„Pet kamenova” iz praćke pastira Davida konkretna rješenja za borbe u kojima se nalazimo

Foto: Shutterstock


Pet Davidovih kamenova

David, pastir i budući kralj Izraela i Jude, ošamutio je Golijata s pet kamenova, dekapitirajući ga potom. Kratko razmišljanje.

Biblija nam uvijek nudi neka konkretna rješenja za borbe u kojima se nalazimo. To je duhovna knjiga i naše su borbe duhovne. Duhovnim se oružjem branimo pred duhovnim opasnostima. A te opasnosti prijete našem spasenju. Dakle smatram da bi tih „pet kamenova“ iz praćke pastira Davida moglo biti i:

  1. Sveto pismo
  2. Sakramenti
  3. Osobna molitva i pokora
  4. Zajednička molitva
  5. Djela milosrđa prema bližnjima

Najbolje je da svatko sam ispita je li to „kamenje“ uspješno u ratovanju protiv mnogih golijata koji nas maltretiraju…

Iz knjige „Jao, jao Babilon je pao! (A ti ne moraš ako nećeš!)” autora patera Marka Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Danas su svi prepuni pitanja, ne mogu svima osobno odgovoriti. Zato se u knjigama trudim dotaknuti životne teme koje zanimaju i (ne)vjernike i mene.

„Babilon” je moj najbolji i najosobniji i najkontroverzniji uradak dosad! Ovom knjigom dajem slavu Isusu Kristu koji me spasio od pakla i koji me neizrecivo ljubi. Njome podržavam sve borce u rovovima života, blagoslivljajući one koji se ne boje biti ranjeni, da bi ih Liječnik s nebesa uistinu i ultimativno izliječio. Obraćenje je užasna bol, grozna, ali je ujedno i jedini pravi lijek.

pater Marko »Falj’nis’s’s« Glogović

Jao, jao, Babilon je pao!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh