Aktualnosti

U SVETICAMA KOD OZLJA

Pater Marko Glogović namjerava graditi hrvatski Gargano; a ovo je njegova poruka za današnje, neizvjesno vrijeme Pavlin, p. Marko Glogović, poznat po apostolatu za nerođene, kaže kako mu je želja od Svetica, mjesta koje ima bogatu vjersku povijest, učiniti hrvatsko prolife svetište

Foto: Udruga Betlehem

 

Pavlinski samostan i župa Rođenja Blažene Djevice Marije u Sveticama kod Ozlja – Gora blagoslova – mjesto je koje privlači brojne hodočasnike u tihoj molitvi i zahvalnosti Bogu za dar života i za ljepotu prirode.

Pavlin, p. Marko Glogović, poznat po apostolatu za nerođene, u razgovoru za Radiopostaju mir Međugorje otkrio je kako mu je želja od Svetica, mjesta koje ima bogatu vjersku povijest, učiniti hrvatsko prolife svetište.

„Božja ljubav je polazišna točka, bez nje ne bih mogao izdržati sve s čime se susrećem u svećeničkom životu niti bih mogao išta drugima dati. Bog nas ljubi i svima želi dobro“, kaže p. Glogović.

U Sveticama se tijekom godine održavaju brojne duhovne obnove, dolaze bračni parovi, oni koji mole za djecu, ali i za prihvaćanje križa neplodnosti. Iako, reći će p. Marko, nitko nije neplodan ako je Kristov.

 

Nazaretska kućica Male Gospe molitveni je prostor gdje se supružnici mole za djecu. U kapelici Betlehem moli se za trudnice. Tu je i slika Milosrdnog Isusa.

„Molimo se i sluzi Božjem p. Janezu Strašeku, mučeniku za svetost braka i sakramenata, koji je ubijen 1947. godine u teroru protiv svećenstva. Branio je crkveni brak u vremenu kad ga je partija, posebno u karlovačkom kraju, snažno napadala“.

Oduševio me Gargano, mjesto na jugu Italije, blizu p. Pija. Namjera mi je graditi hrvatski Gargano

U tijeku je gradnja velikoga, prekrasnog objekta čiji će najvažniji dio biti molitveni prostor koji će se zvati Marijina misija milosrđa – mjesto gdje će dolaziti ljudi ranjeni abortusom i spontanim pobačajem.


„Bit će tu i kapelica sv. Mihalea arkanđela. Oduševio me Gargano, mjesto na jugu Italije, blizu p. Pija. Namjera mi je graditi hrvatski Gargano“, kaže p. Marko koji neumorno piše i objavljuje te je otkrio suradnici radiopostaje Mir Međugorje, Slavici Kljajić, koja ga je susrela ovoga ljeta, da piše knjigu o Gospi, odnosno o Međugorju.

Ostanite Božji, ostanite na uskom putu za kraljevstvo

Pater Marko ima i poruku za neizvjesno vrijeme u kojemu živimo: „Ostanite Božji, ostanite na uskom putu za kraljevstvo. Ne dajte se , kad padnete ustanite, potražite svećenika za ispovijed. Čitajte Božju riječ, trenirajte se postom, molitvom, pokorom, dobrim djelima i vidjet ćete da će vas Bog iznenaditi, možda i kada najmanje očekujete.”

U našoj biblioteci Figulus provjerite dostupne knjige patera Glogovića, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh