Vijesti

PAPINA PORUKA NA TWITTERU POSVEĆENA MARIJI // „U Mariji vidimo da je poniznost vrlina jakih“

„U Mariji vidimo da je poniznost vrlina jakih“

Foto: Shutterstock

 

„Svaki put kada pogledamo Mariju, ponovno povjerujemo u revolucionarnu snagu ljubavi i nježnosti…“ 

Papa Franjo je, na svom računu @Pontifex, na talijanskom jeziku, napisao tweet posvećen Mariji. „U Mariji vidimo da poniznost nije vrlina slabih, nego jakih, koji ne zlostavljaju druge kako bi se osjećali važnima“,  napisao je Papa. 

„Želimo li biti kršćani, trebamo biti ‘marijanski’“

Riječ je o rečenici uzetoj iz apostolske pobudnice Evangelii gaudium, koju je Papa istaknuo tijekom svojega putovanja u Fatimu, u svibnju ove godine, povodom 100. obljetnice Gospina ukazanja. Susrevši se s hodočasnicima u Kapeli ukazanjâ, 12. svibnja, papa Franjo istaknuo je da s Isusom i Marijom prebivamo u Bogu. Želimo li, naime, biti kršćani, trebamo biti marijanski, odnosno – trebamo priznati bitnu, životnu i providnosnu vezu koja sjedinjuje Gospu s Isusom, vezu koja nam otvara put prema Njemu. 

„Slijed pravednosti i nježnosti, kontemplacije i hoda u susret drugima, Mariju čini uzorom evangelizacije“

„Marija je učiteljica duhovnoga života“, napomenuo je tada Papa, „prva koja je slijedila Isusa uskim putom križa, dajući nam primjer. Blažena je, jer je uvijek vjerovala Gospodinovim riječima (usp. Lk 1,42.45). Svaki put kada pogledamo Mariju, ponovno povjerujemo u revolucionarnu snagu ljubavi i nježnosti. U njoj vidimo da poniznost i nježnost nisu vrline slabih, nego jakih, koji ne trebaju zlostavljati druge kako bi se osjećali važnima (…).  

Taj slijed pravednosti i nježnosti, kontemplacije i hoda u susret drugima, Mariju čini uzorom evangelizacije“, napomenuo je Papa, navodeći riječi iz spomenute pobudnice, te je na kraju poželio da svatko od nas, s Marijom, postane znakom i sakramentom Božjega milosrđa, Boga koji oprašta uvijek i sve. 

Izvor:  Vatikanski radio

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh