Vijesti

PAPA OTKRIO ŠTO PIŠE U IZVJEŠĆU KOMISIJE ZA MEĐUGORJE // Na povratku iz Fátime Papa progovorio o Međugorju: „Prva ukazanja još treba istraživati”

Na povratku iz Fatime Papa progovorio o Međugorju: „Prva ukazanja još treba istraživati”

Tijekom leta na povratku iz Fatime, Sveti je Otac progovorio o Međugorju i izrazio svoje sumnje u kasnije ukazanja

Prva ukazanja i dalje treba istraživati

Papa Franjo, tijekom leta na povratku iz Fatime, okupljenim je novinarima progovorio o ukazanjima koja se događaju u Međugorju, a koja su započela prije 30 godina. Istaknuo je da ukazanja od prije 30 godina i dalje treba proučavati, ali je izrazio sumnju u ona kasnija.

Papa je u svom govoru naglasio razliku između ukazanja djeci prije 30 godina i onih kasnijih, kao prenosi Informativna katolička agencija u Americi (CNA), te je dodao sljedeće: „Ja preferiram Gospu kao našu majku, a ne Gospu kao voditeljicu poštanskog ureda koja šalje poruke u određeno vrijeme”.

Naglasio je da je to njegovo osobno mišljenje, ali i istaknuo da Gospa ne funkcionira tako da govori: „Dođite sutra u ovo vrijeme i ja ću ljudima uputiti poruku“, prenosi CNA.

Pastoralna i duhovna dimenzija Međugorja

To su ujedno i dvije od tri točke koje se nalaze u izvještaju komisije, čiji je rad Sveti Otac pohvalio. Uz već spomenutu podjelu ukazanja na prvotna, koja su se zbila prije 30 godina i ona kasnija, u izvještaju govori i o pastoralnoj i duhovnoj dimenziji Međugorja, koja se ne mogu osporiti. Tome svjedoče brojna obraćenja ljudi koji su ondje pronašli Boga, što nije, kako kaže Sveti Otac, rezultat „magijskoga djelovanja”.

Najčitanije

Na vrh