Vijesti

PAPA OTKRIO ŠTO PIŠE U IZVJEŠĆU KOMISIJE ZA MEĐUGORJE // Na povratku iz Fátime Papa progovorio o Međugorju: „Prva ukazanja još treba istraživati”

Na povratku iz Fatime Papa progovorio o Međugorju: „Prva ukazanja još treba istraživati”

Tijekom leta na povratku iz Fatime, Sveti je Otac progovorio o Međugorju i izrazio svoje sumnje u kasnije ukazanja

Prva ukazanja i dalje treba istraživati

Papa Franjo, tijekom leta na povratku iz Fatime, okupljenim je novinarima progovorio o ukazanjima koja se događaju u Međugorju, a koja su započela prije 30 godina. Istaknuo je da ukazanja od prije 30 godina i dalje treba proučavati, ali je izrazio sumnju u ona kasnija.

Papa je u svom govoru naglasio razliku između ukazanja djeci prije 30 godina i onih kasnijih, kao prenosi Informativna katolička agencija u Americi (CNA), te je dodao sljedeće: „Ja preferiram Gospu kao našu majku, a ne Gospu kao voditeljicu poštanskog ureda koja šalje poruke u određeno vrijeme”.

Naglasio je da je to njegovo osobno mišljenje, ali i istaknuo da Gospa ne funkcionira tako da govori: „Dođite sutra u ovo vrijeme i ja ću ljudima uputiti poruku“, prenosi CNA.

Pastoralna i duhovna dimenzija Međugorja

To su ujedno i dvije od tri točke koje se nalaze u izvještaju komisije, čiji je rad Sveti Otac pohvalio. Uz već spomenutu podjelu ukazanja na prvotna, koja su se zbila prije 30 godina i ona kasnija, u izvještaju govori i o pastoralnoj i duhovnoj dimenziji Međugorja, koja se ne mogu osporiti. Tome svjedoče brojna obraćenja ljudi koji su ondje pronašli Boga, što nije, kako kaže Sveti Otac, rezultat „magijskoga djelovanja”.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh