Vatikan

STANJE MU SE POGORŠALO

Papa Franjo apelirao na posebnu molitvu za papu emeritusa Benedikta XVI. Vatikan je objavio kako se Benediktovo zdravstveno stanje pogoršava

Papa emeritus Benedikt XVI.

Foto: Shutterstock

 

Katolička crkva diljem svijeta od danas u podne u molitvi je za umirovljenoga papu Benedikta XVI., jer je Vatikan objavio kako se Benediktovo zdravstveno stanje pogoršava, iz čega su mnogi zaključili kako se život ovoga 95-godišnjaka približio svojemu kraju, javlja Večernji list.

Ozbiljnosti cijele situacije ponajviše je pridonio apel pape Franje, koji je pozdravljajući talijanske vjernike na kraju opće audijencije, odvajajući pogled od pripremljenog teksta, izrekao vrlo konkretnu molitvenu nakanu: „Molim vas sve za posebnu molitvu za papu emeritusa Benedikta XVI., koji u tišini podupire Crkvu. Sjetimo ga se. On je teško bolestan i molimo Gospodina da ga utješi i podupre u tom svjedočenju ljubavi prema Crkvi – do kraja”.

Kako javlja Hrvatski katolički radio, odgovarajući na pitanja novinara, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni izjavio je sljedeće: „Što se tiče zdravstvenog stanja pape emeritusa, za kojega je papa Franjo zamolio molitvu na kraju jutrošnje opće audijencije, mogu potvrditi da je u posljednjih nekoliko sati došlo do pogoršanja zbog poodmakle dobi. Situacija je trenutno pod kontrolom, a liječnici stalno prate stanje pape emeritusa.”

Nakon opće audijencije papa Franjo uputio se u samostan Mater Ecclesiae u posjet Benediktu XVI. Pridružujemo mu se u molitvi za papu emeritusa.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh