Vijesti

Proglašeni svetima – Franjo i Jacinta. Papa bolesnicima: Živite život kao dragocjeni dar za Crkvu

Foto: Pixabay

 

Na kraju mise slavljene u svetištu u Fatimi, tijekom koje je proglasio svetima brata i sestru, Franju i Jacintu Marto, papa Franjo je uputio posebni pozdrav svim nazočnim bolesnicima

Ne sramite se biti dragocjeno blago Crkve – kazao je Papa bolesnicima – Računajte na molitve koje se sa svih strana uzdižu za vas i s vama. Bog je Otac i nikada vas neće zaboraviti.

Isus je u svojoj muci na sebe preuzeo našu patnju

Kada prolazimo kroz neku muku, On je već prošao kroz nju – istaknuo je Papa. U svojoj je Muci On na sebe preuzeo svu našu patnju. Isus zna što znači bol, razumije nas, tješi i daje nam snage, kao što je učinio i sa svetim Franjom Martom i svetom Jacintom, i sa svim svecima svih vremenâ i mjestâ. Kao što je cijela Crkva bila u molitvi za apostola Petra, dok je bio u zatvoru u Jeruzalemu, – nastavio je Papa – tako Crkva i dalje moli Gospodina da utješi ožalošćene poput vas, i On vas tješi. Pred našim je očima Isus skriven, ali je prisutan u euharistiji, kao što je skriven, ali nazočan u ranama naše bolesne braće i sestara koji trpe.

Djevica Marija danas svima nama ponavlja pitanje koje uputila malim pastirima prije stotinu godina: ‘Želite li se prikazati Bogu?’ Odgovor ‘Da, želimo!’ daje nam mogućnost da shvatimo i nasljedujemo njihov život – rekao je papa Franjo, a potom potaknuo bolesnike da svoj život žive kao dar, te da se ne osjećaju samo primatelji solidarnosti, nego punopravni sudionici života Crkve.

„Nemojte se sramiti biti dragocjeno blago Crkve”

Vaša tiha nazočnost, ali rječitija od mnogo riječi, vaša molitva, svakodnevni prinos vašega trpljenja, u jedinstvu s trpljenjem Isusa raspetoga za spas svijeta, te strpljivo, čak i radosno prihvaćanje vašega stanja, duhovno su blago, baština svake kršćanske zajednice. Nemojte se sramiti biti dragocjeno blago Crkve – rekao je na kraju papa Franjo.

Najčitanije

Na vrh