Duhovnost

SVETI PADRE PIO

Padre Pio pojašnjava što stvarno znači biti dobar Božji sluga Svatko od nas ima vlastitu sliku o tome što znači biti dobar vjernik. Te su slike manje ili više točne. No, pogledajmo što o tome kaže naš veliki svetac našega doba!

Padre Pio pojašnjava što stvarno znači biti dobar Božji sluga

Foto: Shutterstock

 

Živi sva u Bogu i iz ljubavi koja te nosi, podnosi strpljivo samu sebe u svim svojim bijedama. Sjeti se da biti dobar Božji sluga ne znači biti uvijek utješen, biti uvijek u blagosti, biti uvijek bez protivština i odvratnosti prema dobru. Jer kada bi to bilo tako, onda ni sveta Katarina Sijenska ni sveta Terezija ni sveti Pavao ne bi služili dobro Gospodinu.

Biti dobar sluga Božji znači, naprotiv, biti milosrdan prema bližnjemu, imati u višemu dijelu duha netaknutu odluku o ispunjavanju Božje volje, imati duboku poniznost i jednostavnost da se pouzdamo u Boga i da se dignemo onoliko puta koliko puta padnemo, da podnosimo sebe u vlastitim sramotama i padovima te da mirno podnosimo druge u njihovim nesavršenostima.

(4. kolovoza 1917., upućeno nepoznatoj osobi, Ep. III., str. 922)

Iz knjige „365 dana s Padre Pijem” autora Gianluigija Pasqualea. Više o knjizi možete saznati ovdje.

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Najčitanije

Na vrh