Osobni razvoj

OZDRAVLJANJE 'NARUŠENE' SLIKE O BOGU

Ovo je potrebno kako bi se promijenio tvoj odnos prema Bogu ali i cijeli tvoj život Neopraštanje je otrov koji nam zagorčava a može nam i potpuno uništiti život kao i svaki odnos koji se trudimo izgraditi s drugima. Ako nas je otac ikada strašno povrijedio, moguće je da u odnosu prema Bogu Ocu danas nailazimo na prepreke. Postat ćemo istinski slobodni kada odlučimo oprostiti svome zemaljskom ocu…

Kada oprostite zemaljskom ocu, promijenit će se vaš odnos prema Bogu

Foto: Shutterstock

 

Ako vas je otac (ili netko koga ste smatrali autoritetom), ikada strašno povrijedio, možda u odnosu prema Bogu Ocu danas nalazite prepreke. Postat ćete istinski slobodni kada odlučite oprostiti svome zemaljskom ocu. Oprost ne opravdava pogreške vašeg oca, kao ni njegov propust da vas odgoji s autoritetom i ljubavlju. On će pred Bogom odgovarati za svoje pogreške.

S druge pak strane vaš oprost nema prevelike veze sa stvarnom krivnjom osobe kojoj opraštate. Možda ta osoba uopće nije kriva. Ili je njezina krivnja još veća nego što uopće mislite. Oprostiti znači reći: „Ljuta sam. Osjećam mržnju i gorčinu prema ocu (ili nekoj drugoj osobi). Sada znam da je to otrov koji će mi zagorčavati ili potpuno uništiti život, kao i živote ljudi oko mene. On utječe na moje shvaćanje i uništava svaki odnos koji se trudim izgraditi s drugim ljudima. Želim ga se riješiti da mogu blagoslivljati druge i potpuno vjerovati Bogu.“

Možda ćete tu odluku trebati ponavljati puno puta

Kada molite i odlučite oprostiti, Bog prihvaća vašu odluku i počinje djelovati. Možda će tu odluku trebati ponavljati puno puta. Na kraju krajeva, i snažna mržnja koju osjećate, godinama se nakupljala u vama, jer ste se jedino tako mogli nositi s boli koja vam je nanesena. Možda se sada čak i bojite pustiti tu mržnju i ljutnju jer su vam one sve dosad bile jedina obrana. Bez njih se bojite da pobjeđuje onaj tko će vas opet povrijediti.

Ako ste se više puta trudili oprostiti i ako sada uronite u molitvu spoznavši da to ne možete učiniti sami, možete doživjeti čudo oslobođenja – jer vam je srce sada zrelo. U tom postupku Gospodin će vam pustiti da se borite, kako bi vam nužnost te odluke, zajedno s ostalim lekcijama, bila neizbrisivo upisana u srce. Ali, ostat će vjeran do cilja, jer Njegova je volja ozdravljati i oslobađati.

Na opraštanju i pokajanju Bog će izgraditi nešto veličanstveno novo i prelijepo

Kada otrov neopraštanja napokon napusti vaše srce, moći ćete primiti puninu i utjehu koju donosi ozdravljenje i prihvaćanje od Boga Oca. Imat ćete oči da vidite i uši da čujete. A milost Njegova ozdravljenja vodit će vas do blagoslova pokajanja za vlastite pogrešne reakcije. Jednom kada upoznate ljubav i dobrotu Božju nećete se više bojati priznati svoje grijehe, niti ćete se bojati za njih preuzeti odgovornost. Nećete više strahovati da ćete biti povrijeđeni u odnosima s drugim ljudima. Na temeljima opraštanja i pokajanja Bog će izgraditi nešto veličanstveno novo i prelijepo.

Nastavak teksta možete pročitati u knjizi „Iscjeljenje ženinih emocija” autorice Paule Sandford. Do nedjelje, 10. lipnja 2018., knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 70 kuna (redovna cijena iznosi 100 kuna). Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Posebna pogodnost za sve naše kupce: poštarina za narudžbu u vrijednosti do 200 kn iznosi svega 10 kn dok je za narudžbu iznad 200 kn besplatna!

O knjizi „Iscjeljenje ženinih emocija“

Vrijeme je da zavolite sebe… onako kako vas Bog voli.

Možda ste već mnogo puta čuli: „Preboli to!”, no to je lakše reći negoli učiniti. Nitko to ne može posvjedočiti bolje od dušebrižnice, učiteljice i spisateljice Paule Sandford, koja već godinama pomaže ženama (i muškarcima koji ih vole) da zavladaju emocijama i ostvare pobjedu na tom području.

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh