Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Ozdravio si od svoje gube? Gospodin te poziva da razglasiš svoje ozdravljenje! Ako još uvijek boluješ od svoje gube (porok, srdžba i svaki oblik nemorala) imaš samo jedan način da je se oslobodiš: Idi u crkvu (bolnicu) i tu će ti liječnik (Isus Krist) prepisati lijekove za liječenje

Piti Tangchawalit

Foto: Piti Tangchawalit, Shutterstock

(Mk 1, 40-45)

Jesi li ozdravio od svoje gube ili si još gubav? Ako si ozdravio od svoje gube, Gospodin te poziva da razglasiš svoje ozdravljenje. Prije svega ispričaj koju vrstu gube si imao, gdje si ozdravio i tko te izliječio. Evo, prepisat ću ti pripovijest jedne čitateljice koja iskreno i jednostavno svjedoči kako i kada je ozdravila od svoje gube i tko ju je izliječio.

„Hvala oče Lorenzo. Rekao si sve ono što sam ja htjela reći već mnogo puta. Rođena sam u ateističkoj obitelji ili skoro, jer moj otac je držao do toga da primimo sakramente. Udala sam se 1997; moja najveća želja je bila stvoriti obitelj. Ali djeca nisu došla. Mnogo sam se borila: između želje da ostavim svog supruga koji me nije učinio majkom i savjesti koja mi je govorila da to ne učinim. Bila sam u depresiji 17 godina. Onda sam jednog dana ušla u crkvu i izazvala Boga. Rekoh mu: ‘Ne tražim od tebe ni novac, ni uspjeh, nego jedno dijete; ako postojiš, zašto mi ga ne daš?’ Izišla sam iz one crkve i više nisam razmišljala o tome.

Nakon tri mjeseca sam se vratila, ispovjedila se i primila Pričest. Unutar mene se dogodilo čudo: osjetila sam veoma veliku, neizmjernu ljubav koja me svu obuhvaćala. Ne rekoh nikome ništa, ali u kući sam se bacila u potragu na internetu da bih razumjela što sam to uzela. Ne poričem moje potpuno neznanje glede tih stvari. Kada sam pročitala da sam progutala Tijelo Kristovo, razumjeh. Od tada se moj život promijenio. Sada su mi povjerene na pred posvajanje dvije predivne djevojčice, sigurno da imam more problema oko njihovog preodgoja. Ali sada moj život ima smisla. Ja Ljubim. I nije važno ako mi ta ljubav neće biti uzvraćena, već je neophodno da ja ljubim.

BOG ME LJUBI. LJUBI NAS. OVO NAM JE DOVOLJNO.

Da je ona crkva bila zatvorena, kuda bih otišla onoga jutra u svom očaju?”

Ako još uvijek boluješ od svoje gube (porok, srdžba i svaki oblik nemorala) imaš samo jedan način da je se oslobodiš: Idi u crkvu (bolnicu) i tu će ti liječnik (Isus Krist) prepisati lijekove za liječenje (ponekad jako dugotrajno) koje trebaš primijeniti: molitva srca, ispovijed, Euharistija. Ako poslušaš, vidjet ćeš Slavu Božju. Amen. Aleluja.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

Umalo ugašena milost 3dPreporučujemo knjigu „Umalo ugašena milost“ autora Francisa MacNutta. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh