Hodočašća

29. RUJNA – 2. LISTOPADA 2022.

Ovo su bile moje prve ‘duhovne vježbe na kotačima’. Žudim da se ponove što prije Riječi su to našega hodočasnika Antuna...

Pri povratku s hodočašća svetom Padru Piju, na kojemu smo pohodili pet svetišta i imali Školu molitve, osjećao sam se smireno a opet preplavljeno. Kada smo imali priliku posvjedočiti o svom iskustvu s hodočašća, prvo sam imao potrebu nešto ispričati, ali to je bilo nešto općenito pa sam odustao. Onda sam pomislio kako i nisam doživio ništa posebno ili izvanredno za svjedočiti – a onda je „došlo“. Sjetio sam se da sam nekoliko puta osjetio lijep i ugodan miris po ružama na više mjesta tijekom hodočašća.

Malo kasnije kada sam bio u njenoj blizini, došlo mi je: „Čudno, sad ne osjetim parfem“

Kod groba sv. Padra Pija molio sam među klupama i do mene sjedne suputnica s hodočašća a ja pomislim: „Kako se jako naparfemirala, a miris malo čudan – miriši na ruže, malo sladunjavo, pa tko to još danas koristi?“ Malo kasnije kada sam bio u njenoj blizini, došlo mi je: „Čudno, sad ne osjetim parfem“. U suvenirnici pored svetišta sv. Padra Pija opet sam osjetio miris ruža i pomislio: „Kako jako mirišu ove krunice, a ja ne mogu pronaći ni jednu da kupim za poklon“. Kada smo bili u Pietrelcini na ulici, opet sam osjetio miris ruža i pomislio: „Pa nije moguće da te krunice imaju tako jak miris“.

Kada sam se sjetio svih tih događaja, tek sam tada postao svjestan da sam i ja „doživio nešto posebno“, ali na trenutak sam bio slijep a sada mi je dano da vidim.

Nastavio sam zahvaljivati s molitvom krunice i u jednom trenutku došlo mi je da molim u jezicima (nikada prije nisam tako molio) i počeo sam moliti

Nastavio sam zahvaljivati s molitvom krunice i u jednom trenutku došlo mi je da molim u jezicima (nikada prije nisam tako molio) i počeo sam moliti. Mislim da ne nitko nije čuo, a ja sam sve više osjećao veliku vrućinu koja je dolazila od srca i išla prema glavi, vrućinu od koje me obolio znoj a bilo je prekrasno. Koliko je trajalo, ne znam, ali znam da je taj dar došao spontano i ostao je.

Kruna hodočašća bilo je svetište Isusova tijela i krvi – to je stvarno u pravom smislu riječi bio vrhunac – barem za mene. Ovo su bile moje prve ‘duhovne vježbe na kotačima’. Žudim da se ponove što prije.

Antun

Ove godine hodočastimo još jednom svetom Padru Piju od 10. do 13. studenoga 2022. (više) i Gospi u Međugorje od 25. do 27. studenoga (više).

Book.hr

Foto: Marijana Čumbrek

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh