Duhovnost

ISCJELJENJE SRCA

Ovo nas sprečava da primimo blagoslove koje nam je Bog namijenio!

Foto: Shutterstock

 

„Pobožni čovjek ne može uspjeti u poslu; ružna sam; glup sam…“ Ovo su neki od čestih negativnih očekivanja te unutarnji zavjeti koji iz njih onda proizlaze.

Poruka se glasno i jasno odašilje putem unutarnjeg zavjeta: „Učinite mi to jer svim srcem to očekujem, uložio sam sve svoje energije u to. Zato vas molim da se složite sa mnom i pomognete mi ostvariti taj cilj.“

Unutarnji zavjeti su obećanja koja smo sami sebi dali zbog boli i povreda koje smo iskusili. Nalaze se također na nesvjesnoj razini. Oni određuju našu životnu svrhu te oslobađaju energije grijeha i pritisak u skladu sa zavjetom.

Vaš se unutarnji zavjet brine za to da se sve duhovne energije koje je u vašem srcu stvorilo negativno očekivanje usredotoče na prenošenje poruke vanjskom svijetu. Poruka se glasno i jasno odašilje putem unutarnjeg zavjeta: „Učinite mi to jer svim srcem to očekujem, uložio sam sve svoje energije u to. Zato vas molim da se složite sa mnom i pomognete mi ostvariti taj cilj.“

Što god ste očekivali i zakleli se da ćete dobiti, to ćete i primiti. Vrlo je jednostavno – primit ćete točno ono što vjerujete i što ste si obećali. Ako ste si obećali neuspjeh, nećete uspjeti. Ako ste si obećali da će vas uništiti zla vlada, uništit će vas zla vlada.

Možemo ostati bez najboljih blagoslova koje nam je Bog naumio dati ako umjesto u pozitivnosti Duha Svetoga vjerujemo i proklamiramo demonske negativnosti. Vjerojatno ste vrlo brzo shvatili da sve ovo isto tako, pa i bolje, djeluje u pozitivnom dijelu…

 Dokle ću podnositi ovu opaku zajednicu koja mrmlja protiv mene? Čuo sam mrmljanje djece Izraelove kojim ona mrmljaju protiv mene. Reci im: „Života mi moga,“ govori GOSPODIN, „kako ste na moje uši govorili, tako ću vam i učiniti“ (Br 14,27-28).

Izraelci su neprestano proklamirali da će pomrijeti u pustinji. Očekivali su da će umrijeti. Govorili su da će umrijeti te im je Bog, očekivano, rekao: „Dat ću vam točno ono što ste vjerovali i proklamirali. Umrijet ćete u pustinji.“ Ustvari se to protivilo Božjem planu za njihove živote, jer im je on naumio dati Obećanu zemlju. Ali njihova negativna očekivanja, unutarnji zavjeti i negativno proklamiranje priskrbili su im uništenje umjesto Božjeg blagoslova i obećane zemlje. Ta bi nas istina trebala osvijestiti. Možemo ostati bez najboljih blagoslova koje nam je Bog naumio dati ako umjesto u pozitivnosti Duha Svetoga vjerujemo i proklamiramo demonske negativnosti.

Vjerojatno ste vrlo brzo shvatili da sve ovo isto tako, pa i bolje, djeluje u pozitivnom dijelu. Ako očekujete da će se ostvariti Božja obećanja o blagoslovima, providnosti i njegovoj pažljivoj skrbi, također ćete ih primiti. Neka vam bude kako ste vjerovali, i dobit ćete što ste proklamirali.

 

 

Kojim molitvenim koracima se odričemo i oslobađamo od unutarnjih zavjeta čitamo u knjizi „Molitve koje iscjeljuju srce” autora Marka i Patti Virkler u izdanju Biblioteke Vinograd, iz koje je ovaj ulomak.

Knjigu po sniženoj cijeni od 80 umjesto 100 kuna možete kupiti ovdje! Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh