Osobni razvoj

PROF. IVANČIĆ

Ovako se možeš osloboditi straha Isus je došao izliječiti slomljena srca. Strah slama srca ljudi. Isus će te ozdraviti.

Ovako se možeš osloboditi straha

Foto: Shutterstock

 

Straha se možeš osloboditi tako da moliš iz srca, sabrano, povjerljivo, ustrajno. Dobro je, da se i netko drugi za tebe moli jer se tada ispunjaš i ljubavlju, vidiš li da i drugi stoje za tebe pred Bogom. Protiv straha je dobro izabrati i rečenice iz Svetog pisma koje ulijevaju hrabrost i povjerenje i njih ponavljati dokle god ne osjetiš da strah popušta i da se mir razlijeva tvojim tijelom. Osobito je vrijedno svoj strah predati Isusu u ruke ili po svetoj misi staviti ga na oltar. Osobito je protiv straha ljekovito odreći se svega, zbog čega se bojimo.

Bojim li se izgubiti život ili kuću ili dragu osobu, tad se lagano u srcu odreći svega toga i strah će se raspršiti

Bojim li se izgubiti život ili kuću ili dragu osobu, tad se lagano u srcu odreći svega toga i strah će se raspršiti. Ili, prihvaćati ono čega se bojim. Isus kaže: Tko ne primi svaki dan svoj križ, ne može biti moj učenik. Viktor Frankl takvo prihvaćanje naziva „paradoksalnom intencijom”. Takav evanđeoski pristup sigurno tjera teške strahove. Za vjernika je dovoljno ako u strahu ponavlja: Isus je moj Gospodin. Isus je gospodar mog života. Ili: U Božjoj ruci leži moja sudbina. Bog je za mene, tko će protiv mene. Isus je došao izliječiti slomljena srca. Strah slama srca ljudi. Isus će te ozdraviti. Ustrajno se u molitvi obrati Njemu.

Autor: vlč. Tomislav Ivančić

Izvor: Facebook

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh