Duhovnost

TOMISLAV IVANČIĆ

Ovako možeš obratiti one koji te mrze i proklinju Mnogi se susreću s ovim problemom. No, hvala Gospodinu, imamo rješenje, kojemu nas je naučio Isus. Ono je sigurno i čudesno djelotvorno a tako jednostavno!

Ruke raširene u molitvi

Foto: Jon Tyson, Unsplash

 

 

Isus nas uči da je sigurno sredstvo protiv svih vrsta proklinjanja i prokletstva – blagoslov. Nitko nas ne može svezati zlim silama bilo koje vrste i u bilo kojem predjelu naše duše ili tijela dok blagoslivljamo. Želimo li obratiti one koji nas proklinju i mrze, počnimo mirno, iz srca, uporno blagoslivljati baš te ljude.

Kako blagoslivljati

Blagoslivljajmo sve u njima i oko njih, pa će pucati okovi njihove mržnje, osvete, jala i proklinjanja. S povjerenjem da je Bog jači i da on uvijek pobjeđuje, s mirom i trijeznošću, glasno i u srcu, s ponekom gestom, blagoslivljajmo ih. Tako će Božja sila kroz nas ulaziti u njihove prostore i tjerati zlo koje ih drži u ropstvu mržnje. To izgleda slično kao kad gasimo požar: lijevamo vodu i bacamo na njega zemlju, doklegod se ne ugasi. Ili slično kao da udaramo bijesnu zvijer koja nas je napala, dok je ne vidimo mrtvu pred svojim nogama.

Zbog prokletstva nije mogla roditi muško dijete, a onda je…

Jedna majka iz L. nije mogla roditi muško dijete jer je njeno dijete bilo pod teškim javnim prokletstvom. Župnik je nad njom izmolio molitve otklinjanja i blagoslovio je. Nakon nekoliko mjeseci začela je muško dijete. No stalno se plašila da će ga pobaciti, jer se tako događalo s nekoliko prethodne muške djece. Župnik ju je poučio da ne misli na to zlo, nego da blagoslivlja Boga i svoje dijete. Čineći tako, ona je uspjela u sebi pobijediti strah, oprostiti onima koji su je proklinjali, i s radošću očekivati novorođenče. Zaista, rodila je prvo muško dijete.

Blagoslivljaj i zahvaljuj i kad ti je dobro

Uvijek je dobro u svemu Boga blagoslivljati i Bogu zahvaljivati. Ne samo u dobru nego i u zlu.

Ulomak iz knjige „Za bolji svijet” autora prof. Tomislava Ivančića.

Izdavač: Kršćanska sadašnjost (www.ks.hr)

Za Book.hr odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh