Vatikan

NEDJELJNI ANGELUS

Otvorimo se Isusovu svjetlu i na mukotrpnim životnim putovima tražimo Njegovo lice ...tražimo tračak Isusova svjetla u sebi, i u bratu i sestri koje susrećemo...

Foto: enterlinedesign, Shutterstock

Foto: enterlinedesign, Shutterstock

 

Na molitvi Anđeoskoga pozdravljenja, papa Franjo nas je potaknuo da na životnim stazama uvijek imamo pogled uprt u svijetlo Kristovo lice te da tražimo njegovo svjetlo u molitvi i u ljudima: „Evo dobre odluke za korizmu“, donosi Vatican News.

Isusovo preobraženje na Gori, evanđelje Druge korizmene nedjelje, gdje se Isus pred Petrom, Jakovom i Ivanom, tjelesno očituje u svem svom sjaju – bila je i središnja tema pape Franje danas uoči podnevne molitve „Angelusa“ pred mnoštvom vjernika okupljenima na suncem okupanom središnjem vatikanskom trgu.

Svojim preobraženjem Isus svojim učenicima otkriva smisao svega onoga što su zajedno proživjeli do toga trenutka, poručio je Sveti Otac. Propovijedanje o Božjem kraljevstvu, opraštanje grijeha, ozdravljenja i znamenja koja je učinio bile su iskre jednog većeg svjetla: Isusova svjetla.

Isusovo svjetlo

Od toga svjetla učenici ne bi smjeli nikada više odvraćati pogled, posebno u trenucima kušnje, kao što su oni koji se bliže kako se bliži muka. To je poruka: nikada ne skidati pogled sa Isusova svjetla. Pomalo kao što su činili nekoć težaci koji su, dok bi orali polja, fokusirali pogled na točno određenu točku pred sobom i, držeći pogled čvrsto uperen u cilj, za sobom ostavljali ravne brazde. To smo pozvani činiti mi kršćani na putu života: imati uvijek pred očima Kristovo svjetlom ozareno lice, donosi Vatican News.

Tražimo svjetlo u tami

Pozvao je Papa da se otvorimo Isusovu svjetlu i da na, katkad mukotrpnim životnim putovima, tražimo njegovo lice. U tome pomažu molitva, slušanje Božje riječi i sakramenti, rekao je također i naposljetku, preporučio ovu dobru odluku za korizmu: otvorena pogleda postati „tražitelji svjetla“ – Isusova svjetla u molitvi i u ljudima.

Dajem li utoliko prostora šutnji, molitvi, klanjanju – zapitao se – i tražim li tračak Isusova svjetla u meni i u bratu i sestri koje susrećem. I sjetim li se zahvaliti mu za to, zaključio je te zazvao Mariju, obasjanu Božjim svjetlom, neka nam pomogne držati pogled čvrsto uperen u Isusa i gledati jedni druge s povjerenjem i ljubavlju.

Izvor: Vatican News

Za Book.hr priredila A. P.

PREPORUKA! Knjiga „Franjo među vukovima. Tajna jedne revolucije“ autora Marca Politija.

Knjigu možete nabaviti putem webshopa naše Biblioteke Figulus. 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine’.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh