Vjera i znanost

„SPOZNAJEMO ONOGA KOJI JEST IZ VIDLJIVIH LJEPOTA!”

Otkriven neoborivi dokaz protiv teorije evolucije: britanski znanstvenici pronašli krv dinosaura!

Foto: Pixabay

 

Solidan arsenal dokaza protiv teorije evolucije nastavlja se povećavati. U to ulazi i ovo otkriće britanskih znanstvenika

Svjetski mediji objavili su izvještaj britanskih znanstvenika s Imperial College u Londonu, koji kaže da su pronašli nešto nalik crvenim krvnim stanicama (eritrocitima) i kolagenskim vlaknima na kostima dinosaura, za koje su pretpostavljali da su stare oko 75 milijuna godina.

Zapravo, polazeći od evolucionističke pretpostavke da su te kosti zaista ovoliko stare, a znajući da se strukture poput crvenih krvnih stanica ne mogu održati više desetina milijuna godina, ovi znanstvenici nisu ni očekivali da će pronaći ove stanice.

Koautor studije, Sergio Bertaco je izjavio: „Bili smo potpuno zatečeni! Uopće nismo očekivali tako nešto. Dugo nam je trebalo da shvatimo što smo zapravo vidjeli.”

Ovi se fizički dokazi protive vremenskoj skali koju zahtijeva teorija evolucije

Ovo je jedan u nizu mnogih dokaza koje nam je biokemija dala, počevši s mekim tkivom koje je u kostima T. Rexa 1993. godine otkrila američka znanstvenica Mary Schweitzer. Ovi nalazi jasno pokazuju da dinosauri nisu mogli izumrijeti prije 65 milijuna godina, već se to dogodilo mnogo prije, s obzirom na činjenicu da ova tkiva i stanice ne mogu opstati toliko dugo vremena.

Pojedini evolucionisti pokušavaju i dalje braniti tezu da su ove kosti ipak toliko stare, te izmišljaju razne moguće scenarije kako su se ove stanice mogle održati, no drugi su evolucionisti realniji i potvrđuju da se ni u idealnim laboratorijskim uvjetima ovakve stanice teoretski ne bi mogle održati duže od 6,8 milijuna godina, što je oko deset puta manje vremena nego što im daje evolucija. Ove stanice nisu pronađene u ‘idealnim laboratorijskim uvjetima’, već su pronađene u prirodi, što samo još više otežava poziciju evolucionista. Drugim riječima, oni su u bezizlaznoj poziciji, jer se fizički dokazi protive vremenskoj skali koju zahtijeva teorija evolucije.

I ovi dokazi potvrđuju da su tijekom većine povijesti dinosauri živjeli relativno blizu ljudima, koji su ih ponekad mogli i vidjeti (Job 40,11-14)!

Međutim, biblijski kršćani nemaju nikakvih problema s ovim novim dokazima. Dapače, ovi dokazi samo su jedna u nizu karika koje potkrepljuju biblijsku vremensku skalu, kao i činjenicu da su dinosauri stvoreni istodobno kad i ostala zemaljska bića, uključujući ljude (Postanak 1). Potvrđuju da su tijekom većine povijesti dinosauri živjeli relativno blizu ljudima, koji su ih ponekad mogli i vidjeti (Job 40,11-14), te da su najvjerojatnije izumrli relativno nedavno, a svakako ne prije više desetina milijuna godina.

Autor: Aleksandar Jovanović

Mudr 13,1

Najčitanije

Na vrh