Roditelji i djeca

TKO ČITA, NE SKITA

Otkrijte zašto MORATE čitati knjige s djecom Neka ti ovo bude na poticaj, i to ne samo dok je tjedan dječje knjige. Svaki dan, svakog mjeseca iskoristi priliku i uloži dodatno u razvoj svog djeteta

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock

Dječji je tjedan u tijeku, iako svi znamo da nam ne trebaju dodatni naglasci kako bismo brinuli o onima koje trebamo odgajati i pripremati ih za život. Želimo te ovim putem potaknuti da još više uložiš u odgoj svog djeteta. Preporučujemo ti da, ako se još uvijek nisi na to odlučio, da svojem djetetu kupiš knjigu. Okruženi smo raznim sadržajem, ali potrebno je razlučivati koji je koristan.

Rješavanje konflikata

Knjiga imamo i za one malo veće i za one najmanje. Većina nas je prošla „baka servis“, djecu iz ulice, vrtić, školu i ponekad je teško, npr. na uvredu ne odgovoriti uvredom. No, ako ti je potreban koristan duhovni sadržaj, tu je Biblioteka Figulus.

Primjerice, misliš da se netko ruga tvom djetetu? Nije u takvim situacijama najbolje reagirati „zub za zub”. Kako onda reagirati? Odgovor možeš pronaći kod Sarah Young.

ZLATNO PRAVILO Isusov savjet za nasilnike, ali i zlostavljane

Pokušao je isprovocirati svećenika, ali njegov odgovor je genijalan 

Ljubav prema knjizi treba gajiti

Kako li će se zadovoljnije osjećati kada riješe neku “nerješivu” zagonetku. Dodatni je to vjetar u leđa za sve one situacije koje će smatrati nemogućima. Sjeti se kakav si i ti bio kao mali, matematički zadatak koji ti je se činio većim od Mjeseca, a pogledaj se sada, možda si profesor matematike. I to sve jer je Netko bio uz tvoje roditelje i tebe i okretao te pravom putu.

Motivirao te. I učinio da ti čitanje knjiga bude zabavno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Figulus (@bibliotekafigulus)

Pokušaj svaki dan, makar na 15 minuta sjesti sa svojim djetetom i pročitati mu nekoliko stranica kvalitetnog sadržaja koji će osnažiti njegov um i ojačati mu koncentraciju. Ne trebaju djeca toliko biti na računalima i pametnim uređajima kada svi znamo da su knjige pametnije.

Zdravo okruženje za zdravo odrastanje

Odrastanje danas djeluje još teže nego prije, baš zbog pretjerane izloženosti djece sadržaju koji nije za njih. Savjetujemo ti da potičeš svoje dijete da odrasta u zdravom okruženju, pa čak i ako mu smeta što si možda staromodan, ali knjige treba zavoljeti.

Neka ti ovo bude na poticaj, i to ne samo dok je tjedan dječje knjige. Svaki dan, svakog mjeseca iskoristi priliku i uloži dodatno u razvoj svog djeteta. Ako ga naučiš da mudro koristi glavicu, upija koristan sadržaj, odgojit ćeš dijete koje će se znati suočiti s izazovima današnjice. Naravno, sve uz pomoć vjere i zahvaljujući dragom Bogu.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Figulus (@bibliotekafigulus)

Za Book.hr priredila A. P.

Preporučujemo ti knjigu „Biblijske priče za djecu i mlade. Isus ti govori…”, autorice Sarah Young.

Više o knjizi možete pročitati ovdje, a kupiti ju, kao savršen dar, možete putem webshopa naše biblioteke Figulus ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh