Svjedočanstva

TRI KORAKA DO PRAVE LJUBAVI

Otišao je kao misionar na drugi kraj svijeta, i tamo upoznao ljubav svoga života! U tom nepoznatom okruženju nije imao ni obitelji ni prijatelja na koje bi se mogao osloniti, pa je bio primoran crpiti iz Božje snage kako bi izdržao sve što je pojedini dan stavljao pred njega. Produbljivao je svoj odnos s Bogom, a On ga je neizmjerno blagoslivljao. Kad je pomislio da bolje od toga ne može, našao se bok uz bok sa ženom u koju se kasnije zaljubio.

Otišao je kao misionar na drugi kraj svijeta, i tamo upoznao ljubav svoga života!

Foto: Shutterstock

 

Bog ga je zvao da pođe na taj put, da napusti svoju zonu udobnosti i krene u neke od najugroženijih mjesta na svijetu

Trebao je velik iskorak u vjeri da bi se dečko sa sela, poput Andersona prijavio za misijsko putovanje na drugom kraju svijeta. Navikao se je na udobnost koju su mu pružali obitelj, prijatelji i jednostavan seoski život, ali njegov se je odnos s Bogom razvijao i on više nije mogao ignorirati zov u svome srcu. Bog ga je zvao da pođe na taj put, da napusti svoju zonu udobnosti i krene u neke od najugroženijih mjesta na svijetu.

Nakon što je stigao na Filipine, Anderson je shvatio da će se morati na štošta naviknuti. Hrana, vrućina, miomirisi i jezik bili su šok za njegov organizam, ali brzo je zavolio Filipince. Bog se poslužio njegovom željom da služi i sve ih je zajedno mnogostruko blagoslovio.

Dok su zajedno služili Bogu, jako su se sprijateljili. Kad se približilo vrijeme da Anderson napusti Filipine, odlučili su ostati u kontaktu

Najvažnija stvar koje se Anderson sjeća s tog putovanja jest da je naučio kako potpuno ovisiti o Gospodinu.

U tom nepoznatom okruženju nije imao ni obitelji ni prijatelja na koje bi se mogao osloniti, pa je bio primoran crpiti iz Božje snage kako bi izdržao sve što je pojedini dan stavljao pred njega.

Produbljivao je svoj odnos s Bogom, a On ga je neizmjerno blagoslivljao. Kad je pomislio da bolje od toga ne može, našao se bok uz bok sa ženom u koju se kasnije zaljubio.

Taj, rođena Filipinka, ugodno se je iznenadila kad je vidjela Amerikanca gdje služi s njom, osobito u tom dijelu grada. Svaki su dan odlazili u najsiromašnije dijelove grada i dijelili hranu gladnima. Dok su zajedno služili Bogu, jako su se sprijateljili. Kad se približilo vrijeme da Anderson napusti Filipine, odlučili su ostati u kontaktu.

Važno je da nas takve priče ohrabre, ali još je važnije da stvorimo svoju

Iako nisu otkrivali što osjećaju jedno prema drugom, Gospodin je u njihova srca posijao sjeme ljubavi. Nekoliko mjeseci kasnije, Anderson se vratio na Filipine, ovaj put odlučan da osvoji srce žene u koju nije nikada mislio da će se zaljubiti. Bog je blagoslovio njihovu vjernost Njemu, zaručili su se i ubrzo vjenčali.

Volim provoditi vrijeme s Andersonom i Taj. Njihova međusobna ljubav je toliko snažna da je možete osjetiti kad samo sjedite pored njih. Način na koji se promatraju, razgovaraju i odnose jedno prema drugome vidljivi su znaci ljubavi kojom ih je Bog blagoslovio. Više od ičega, volim biti u njihovu društvu jer isijavaju ljubav za Boga. Gotovo pa možete vidjeti tkanje njihova odnosa s Bogom koje ih povezuje. Veoma su zaljubljeni jedno u drugo, ali prvenstveno su zaljubljeni u Njega.

Ovakvi primjeri uvijek djeluju poticajno. Tko ne voli priče sa sretnim završetkom? Važno je da nas takve priče ohrabre, ali još je važnije da stvorimo svoju.

Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi“ autorice Debre Fileta. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh