Osobni razvoj

SUSANINA PRIČA

Ona nije lovila muškarce Pronalazak prave ljubavi može biti prekrasan dio vaše životne priče, ali to nipošto ne treba biti njezin vrhunac. Ne smijemo pasti u zamku i samo se fokusirati na svoj ljubavni život, a ostatak života zanemariti

Foto: Pixabay

 

Susan je uvijek imala jasnu viziju za svoj život. Čak i puno prije nego što smo postale cimerice na fakultetu, osjećala je da je Bog zove na nešto veće od „američkog sna“. Svim je srcem željela otići u svijet služiti, ali znala je da će je Bog odvesti tamo kamo je njegova volja da ju povede.

Znala je koji je njezin poziv i vjerovala je Bogu, svjesna da će On ispuniti taj poziv samo ako ga ona nastavi slijediti

Na putu je bilo mnogo smetnji, mnoge veze koje su je vrlo lako mogle zarobiti. Ali Susan je imala viziju. Znala je koji je njezin poziv i vjerovala je Bogu, svjesna da će On ispuniti taj poziv samo ako ga ona nastavi slijediti.

Po završetku fakulteta Susan je slijedila poziv da putuje svijetom i ljudima posreduje Božju ljubav. Ostala je vjerna viziji koju je Bog stavio u njezino srce i nakon što je svjedočila katastrofalnim posljedicama tsunamija za vrijeme boravka u Tajlandu i nakon što je, kao pripadnica manjine, imala poteškoća tijekom revolucije i promjena na Bliskom istoku. I ta joj je vizija u svoje vrijeme donijela blagoslov daleko veći nego što je mogla zamisliti.

Bog je imao jedinstven i predivan plan za njezin život, i vizija koju je stavio u njezino srce vodila ju je k pravoj ljubavi i braku sa srodnom dušom

Tijekom jednog od njezinih misijskih putovanja na Bliski istok, Susan je upoznala i zaljubila se u čovjeka za kojeg se je kasnije udala. I zaljubila se je u zemlju, koja joj je uskoro postala domom. Bog je imao jedinstven i predivan plan za njezin život, i vizija koju je stavio u njezino srce vodila ju je k pravoj ljubavi i braku sa srodnom dušom.

Zajednička vizija koju imaju ona i njezin suprug ne samo da ih je ujedinila nego i dalje čini njihov brak snažnim.

Šir(ok)a slika

Meni omiljeni dio Susanine priče je taj da nije lovila muškarce. Vizija koju je slijedila je mnogo dublja i trajnija od radosti bračne veze. Zanimala ju je šira slika, poziv koji je Bog stavio u njezin život. Znala je da njezin život ima svrhu i da je jedini način da pronađe istinsku radost taj da slijedi Božju volju.
Bog o našim životima razmišlja dugoročno. On ispisuje stranice i vaše životne priče. Reći ću vam sada nešto što se na prvi pogled suprotstavlja temi ove knjige. Morate to čuti: vaša priča ima puno više veze s pronalaskom Božjeg jedinstvenog poziva i svrhe za vaš život nego s pronalaskom ljubavi vašeg života.
Jeste li me dobro čuli?

Pronalazak prave ljubavi može biti prekrasan dio vaše životne priče, ali to nipošto ne treba biti njezin vrhunac. Ne smijemo pasti u zamku i samo se fokusirati na svoj ljubavni život, a ostatak života zanemariti

Toliki muškarci i žene dolaze u moje savjetovalište slomljeni i obeshrabreni jer je njihova životna svrha bila pupčanom vrpcom vezana za vezu koja ih je razočarala ili uništila. To nije Božja volja. Pronalazak prave ljubavi može biti prekrasan dio vaše životne priče, ali to nipošto ne treba biti njezin vrhunac. Ne smijemo pasti u zamku i samo se fokusirati na svoj ljubavni život, a ostatak života zanemariti. Božji se planovi ne ostvare u našim životima jer smo fiksirani na pronalazak onog pravog / one prave, toliko da si ne uzmemo vremena kako bismo provjerili kamo uopće idemo.

Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“ autorice Debre Fileta.

Debra Fileta licencirana je stručna savjetnica i autorica brojnih članaka i knjiga o vezama i braku.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Preporučamo i ovaj ulomak iz iste knjige:

Nisam mogla vjerovati koliko Božja riječ govori o mom identitetu

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh