Hrvatska

UNATOČ KIŠI

Održana molitva javne krunice na hrvatskim trgovima Blaženi Ivan Mertz je rekao: „Katolici su dužni pred Bogom voljeti svoju domovinu i raditi bolje nego itko drugi za procvat domovine"

Foto: Facebook Muževni budite, screenshot

Foto: Facebook Muževni budite, screenshot

 

Svake prve subote u mjesecu na trgovima diljem Hrvatske muškarci se okupljaju i mole krunicu. Unatoč kiši i prazniku koji se odvija na današnji dan, molitva se odvila održala. Osim u glavnom gradu Lijepe Naše molilo se i u: Dubrovniku, Karlovacu, Osijeku, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici te Zadru.

Nakane za koje mole su za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda te kao zahvala braniteljima za njihovu hrabrost i žrtvu, za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja, za duše u čistilištu i za osobne nakane.

Blaženi Ivan Mertz je rekao: „Katolici su dužni pred Bogom voljeti svoju domovinu i raditi bolje nego itko drugi za procvat domovine. Pravi rodoljub radi za dobro pojedinaca, obitelji i cijelog naroda. On ne radi samo za njihovo tjelesno dobro, već najprije za njihovo duhovno dobro”.

Za Book.hr priredila I. A.

Izvor: Ivanmerz.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh