Duhovnost

POTICAJ

Odlučite posvetiti ovu godinu Bogu Nema veze ako ste prekršili svoje novogodišnje odluke, neka vam od danas ova godina bude godina predanja Bogu

Foto: Matese Fields, Unsplash

Foto: Matese Fields, Unsplash

 

Početkom veljače većina nas izgubi svu energiju i ustrajnost koju smo imali dok smo planirali novogodišnje odluke. Odredili smo korake koje moramo poduzeti, zapisali sve u planer i krenuli u borbu za bolji život. Međutim, nakon nekog vremena kao da se opet vratimo starim navikama. Bila to zdrava prehrana, tjelovježba ili promjena posla svi vjerojatno znamo što trebamo napraviti kako bismo imali bolju kvalitetu života.

Možda ste preskočili trening ili uzeli neku nezdravu namirnicu, ali neka vas to ne obeshrabri. Što ako nije problem u cilju nego u krivo odabranom putu? Ako nismo naš cilj predali Bogu, onda ćemo teško moći do njega doći samo svojim snagama.

Iskoristimo vrijeme tijekom korizme

Prvo nahranite dušu, darujte svoje vrijeme Bogu i više vremena provedite u molitvi. Korizma je odlična prilika da skrušeno u molitvi saberemo svoje misli. Neka vaš pogled bude usmjeren na Krista Spasitelja i muku koju je on morao proći kako bi nas otkupio od grijeha. U svakom trenu je bio predan Bogu, i s Bogom radio prema tom cilju.

Nema veze ako ste prekršili svoje novogodišnje odluke, neka vam od danas ova godina bude godina predanja Bogu. Ako ste i pali, iskreno se pokajte i pokušajte ne posrnuti opet. Sve što radite Njemu predajte i strpljivo nosite svoj križ.

Prva jutarnja pomisao neka vam bude zahvala što ste dobili još jedan dan na dar. Navečer prije spavanja ponovno zahvalite Bogu na svemu dobrom i lošem što ste proživjeli. U dobrim stvarima nađite snagu, a u lošim stvarima pokušajte vidjeti lekciju.

Sve mogu u Onome koji me jača!

 

Trebate prihvatiti da će u životu biti poteškoća i vremena slabosti i boli. Prisjetite se 2 Korinćanima 12, 10: „Zato uživam u slabostima, uvredama, poteškoćama, progonstvima, tjeskobama poradi Krista. Jer kad sam slab, onda sam jak”. Ako sve to predate Bogu, Njegova će vam milost pomoći da ustrajete.

Upamtite, nema toga što ne možete prebroditi uz Njegovu pomoć. U svakoj stresnoj situaciji pokušajte se sjetiti Ivana 14, 27: „Mir vam ostavljam, mir svoj dajem vam. Ne dajem vam ga, kao što svijet daje. Neka se ne plaši srce vaše i neka se ne boji!”

Samo vam Bog može pružiti istinski duševni mir. Vjerujte Njegovoj Riječi!
Što god ste dobro naumili, uspjet ćete u tome, ako je po volji Božjoj jer u Filipljanima 4,13 navodi se: „Sve mogu u Onome koji me jača!”

Za Book.hr priredila Anamarija Pranjić

Ako se zaista želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista) ispod imate kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine’.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh