Aktualnosti

STIJEPO GLEĐ MARKOS

‘Odlučio sam ići za Isusom. Deset godina je otkad sam i ja progledao srcem’ Poznati tenor Stijepo Gleđ Markos pridružuje se izvođačima na dvodnevnom duhovno-glazbenom spektaklu u Areni Zagreb

Foto: laudato tv

Foto: Laudato TV

 

Slavljeničkom „Progledaj srcem” koji se održava dva dana u svibnju 2024. pridružuje se i poznati hrvatski tenor i izvođač duhovne glazbe Stijepo Gleđ Markos. Upravo se 2014. godine, kada je započeo ovaj projekt, dogodila prekretnica i u njegovu životu.

Isus povezuje i zahvaća svojom ljubavlju i putem glazbe

– U toj godini odlučio sam ići potpuno za Isusom i otvorio sam vrata svoga srca. Mogu reći da sam te godine i sam progledao srcem. Tada sam se upoznao i s ovim velikim projektom kroz koji je Isus zahvatio toliko novih duša. Za mene je bilo posebno značajno doživjeti kako nas Isus sve povezuje i zahvaća svojom ljubavlju i putem glazbe, a na poseban način kroz projekt „Progledaj srcem” koji traje i raste već čitavo desetljeće – govori Stijepo. Iako ove godine prvi put sudjeluje kao izvođač, uz „Progledaj srcem” ga od ranije vežu lijepi i snažni osjećaji.

Božji dar i milost

– Kao izvođač duhovne glazbe osjećam istinsku radost zajedništva sudjelovanjem na koncertu. Služiti kroz glazbeno poslanje i biti zajedno sa svojom braćom i sestrama u Kristu na tako velikom događaju je pravi Božji dar i milost koja mi daje snagu i motiv da Boga nastavim slaviti svakim otkucajem srca – iskren je ovaj međunarodno renomirani pjevač i glumac koji je svoj prvi album kršćanske duhovne glazbe „Moja Hridino” objavio pred Uskrs 2021. godine.

Bog djeluje kroz suvremenu glazbu

– Po plodovima se može raspoznati da Bog djeluje kroz suvremenu duhovnu glazbu i da ona ima snažan evangelizacijski utjecaj, posebno na mlade. Poznato je da glazba sama po sebi ima snažno djelovanje na čovjeka, a posebno kada je u središtu glazbe Božja Riječ – pojašnjava Markos val duhovne glazbe, autora i izvođača, koji se pojavio posljednje desetljeće u Hrvatskoj. Slavljenje Gospodina izlijeva more milosti na mnoge duše i posjetitelji ovog posebnog događaja odlaze u svoje domove, obitelji i sredine drugačiji i bolji, svjedoče.

Svaki čovjek je u dubini srca žedan i željan istine i mira koji su u Isusu

– Doživio sam brojna svjedočanstva o radosti srca, snazi zajedništva i ohrabrenju u novim životnim borbama, što je jednako važna promjena koja se događa u srcima posjetitelja na „Progledaj srcem”. Svaki čovjek je u dubini srca žedan i željan istine i mira koji se može pronaći samo u Isusu. Ovaj projekt stavlja Isusa u prvi plan, kao odraz naše stvarne potrebe i zato privlači obitelji i spaja različite generacije jer daje iskusiti zajedništvo i nadu. Kroz ovakve projekte potiče se ujedno i osoban susret sa živim Bogom koji čitave obitelji privlači sakramentalnom životu i ljubavi prema svojim bližnjima – objašnjava Gleđ Markos koji ima veliko iskustvo nastupa na pozornicama na kojima je surađivao sa Zagrebačkom filharmonijom i solistima, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, ali i britanskim Brodsky Quartetom.

– Nama ponekad nešto može djelovati produkcijski ili vizualno bolje, a to opet nije pravo mjerilo, jer promjena koja se dogodi u srcima ljudi se ne očituje na takav izvanjski način, tako da mogu reći da mi je svake godine uvijek iznova najljepši upravo aktualni koncert „Progledaj srcem”.

U posljednjih deset godina kako je rastao ovaj projekt, u javnosti proglašen duhovno-glazbenim spektaklom, rasla je i produkcija, a sudionici, izvođači i posjetitelji svjedoče kako su rasli i duhovno

Tražio sam se i pronašao u Njemu

– Kroz posljednjih deset godina Gospodin me pripremao za poslanje u kojem sam se tražio i pronašao samog sebe u Njemu. Predao sam Isusu svoj život i talente koje mi je sam dao. Ljubav koju mi je dopustio osjetiti postupno je sazrijevala u mom srcu i povela me na pravi put gdje danas mogu u radosti zajedništva glazbom odati slavu i čast našem Gospodinu – otvoreno govori pjevač iz Dubrovnika.

Progledaj srcem

Svojim hvaljenim glasom obogatit će slavljenje koje je 24. i 25. 5. na rasporedu u 20 sati. Oba dana program počinje u 18 sati. Ovaj dubrovački slavuj pred tisućama okupljenih na Mladifestu u Međugorju govorio je o svom obraćenju, kako je Bog spasio njegov brak i nakon 13 godina darovao supruzi i njemu dijete. Ljubav prema glazbi i Bogu prenosio je i na Odjelu palijativne skrbi u dubrovačkoj bolnici svirajući i pjevajući najtežim pacijentima o čemu je detaljno govorio u emisiji Laudato TV-a ‘Život i zdravlje‘. Pjevat će i pred 37 000 posjetitelja koji će se u dva dana okupiti na ovogodišnjem „Progledaj srcem”.

Koncert na kojem će se očitovati snaga Kristova zajedništva

– Ove godine na poseban način možemo očekivati brojna srca koja će progledati i ugledati Božju ljubav. Zasigurno će ovo biti jedinstven susret u kojem će se očitovati snaga Kristova zajedništva i stoga me posebno raduje što ću biti dio ovogodišnjeg slavljeničkog koncerta ”Progledaj srcem” – izjavio je Stijepo Gleđ Markos.

Dvorana Arena Zagreb za subotu 25. 5. rasprodana je tri mjeseca unaprijed i otvoren je dodatni datum, dan ranije, u petak 24. 5. 2024. Ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Eventim i galerijama Laudato, a prodaja se nastavlja i dalje velikom brzinom.

Za Book.hr priredila A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh