Recenzije knjiga

„Odlasci” o. Augustyn Pelanowski, OSPPE

Odlasci; Autor: o. Augustin Pelanowski, OSPPE; Nakladnik: Figulus

O knjizi

Vjerujem da Otac koji je na nebesima ima za svakoga od nas svoj plan i da je u stanju, sa svakog našeg puta, gdje god bili, vratiti nas k Sebi. A doći k Njemu – najveći je čovjekov uspjeh.

Ova knjiga nije ni udžbenik ni vodič. Možda će mi tko predbaciti „preosoban” pristup: „Ovaj tip piše samo o sebi”. No činjenica je da nemam pravo pisati ni o kome ili za koga ili s odmakom znanstvenika. Ako i ima dijelova u kojima se spominju druge osobe, tada je to isključivo uz njihovo dopuštenje. Pišem o njima kao o anonimnim osobama kako nitko ne bi znao o kome se radi. Jedina osoba o kojoj imam pravo govoriti otvoreno, kako dobro, tako i loše, jesam ja sâm. Moja je knjiga obična biblijska meditacija s naglaskom na egzistencijalno. A kako je ona svojevrsna meditacija, morala je zadobiti i osobnu formu.

Zašto sam je napisao? Kako bih te barem malo uvjerio da imaš šanse ili, u najmanju ruku, da prestaneš misliti kako nema šanse za tebe. Ne računam na to da ću te potpuno uvjeriti; možda mi uopće neće poći za rukom uvjeriti te, a možda ipak malo… U ovoj knjizi sigurno ima i nekih zabluda – nisam nepogrešiv, tražim istinu kao i svaki od vas. Vjerujem da Otac koji je na nebesima ima za svakoga od nas svoj plan i da je u stanju, sa svakog našeg puta, gdje god bili, vratiti nas k Sebi. A doći k Njemu – najveći je čovjekov uspjeh. Gospodin Bog najviše je obećao onima kojima je dao najmanje šanse na ovome svijetu. Za njih ima najveće obećanje. Obećanje koje ne zahtijeva nikakvu „šansu”. Rastemo za Kraljevstvo nebesko zahvaljujući onome što nas nadrasta…

Predgovor

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni? Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite kupiti knjigu u elektroničkom izdanju (e-knjigu), kliknite na gumb „Kupi elektroničko izdanje“.

Osnovne informacije

Naslov: Odlasci
Autor: o. Augustyn Pelanowski, OSPPE
Nakladnik: Figulus
Jezik: hrvatski
Prijevod s poljskog jezika: Jelena Vuković
Godina izdanja: 2016.
Broj stranica: 170
Uvez: meki
Veličina knjige: 16 x 22 cm

Najčitanije

Na vrh