Aktualnosti

OD 20. DO 23. SVIBNJA 2021.

OD ČETVRTKA Duhovsko bdijenje u svetištu Majke Božje Lurdske u Zagrebu Najavljujemo ovu pripravu za blagdan Duhova, rođendan Crkve! Ovo će bdijenje predvoditi fratri samostana fra Ivan Maletić, fra Ivan Marija Đuzel i fra Kristijan Radas...

Foto: Shutterstock

 

Od četvrtka 20. svibnja, poslije jutarnje Svete Mise, od 8:30 sati, u svetištu Majke Božje Lurdske u Zagrebu započinje danonoćno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom kao priprava za svetkovinu Duhova i kao duhovna obnova župe.

»Poput Isusovih učenika, koji su se na njegovu riječ, nakon uzašašća, zajedno sabrali na molitvu, čekajući Obećanje Očevo (usp. Dj 1, 4), i mi ćemo kao župna zajednica iščekivati u molitvi i slavljenju Gospodina, moleći da primimo snagu Duha Svetoga (usp. Dj 1,8)“, javlja nam Ivana Bošnjak.

»Zahvaljujući toj snazi Duha, djeca Božja mogu donositi plodove. Onaj koji nas je ucijepio na pravi trs, dat će da donesemo „plod Duha: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrotu, vjernost, blagost, uzdržljivost“ (Gal 5,22-23). »Duh je naš život; što se više odričemo sebe, to se većma po Duhu ravnamo.«

»Po Duhu Svetom vraćamo se u raj, po njemu uzlazimo u kraljevstvo nebesko, on nam vraća sinovsko usvojenje: on nam daje da s pouzdanjem Boga nazivamo svojim Ocem, da budemo sudionici Kristove milosti, da se nazivamo djecom svjetla te da imamo udjela u vječnoj slavi.« (Katekizam Katoličke Crkve, br. 736)

Duhovsko bdijenje trajat će do nedjelje, 23. svibnja, do 7 sati.

Bdijenje će predvoditi fratri samostana fra Ivan Maletić, fra Ivan Marija Đuzel i fra Kristijan Radas.

Tih dana Svete Mise su prema ustaljenom rasporedu: u 7, 8 i 19 sati. Zajedničke točke molitvenog programa su: molitva Ružarija (sva otajstva Gospine krunice) u 9, 13, 18:30 i u ponoć; krunica Božanskog Milosrđa u 15 sati te molitveni program poslije večernje Svete Mise. Ostalo vrijeme predviđeno je za osobnu molitvu u tišini.

Dođi, Duše Presveti,
sa neba nas posjeti
zrakom svoje milosti!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh