Duhovnost

POKAZAT ĆU TI KAKO DA SE VOLIŠ

OČEVO PISMO TEBI Ne čekaj tako dugo da mi dođeš Otac ti govori...

Foto: Shutterstock

 

Dijete moje, zašto toliko čekaš da mi dođeš? Vidio sam tvoju bol, čuo tvoje jecaje, a ipak mi ne dolaziš. Kada ćeš naučiti najprije mene potražiti da ti budem izvor utjehe i potvrde?

Vidim tvoju usamljenost, osjećam tvoju odbačenost, vidim da strahuješ da će te drugi opet odbaciti… ALI JA JESAM… Ja nisam poput drugih

Vidim tvoju usamljenost, osjećam tvoju odbačenost, vidim da strahuješ da će te drugi opet odbaciti… ALI JA JESAM… Ja nisam poput drugih. Dok ne naučiš da nikada neću otići, dok ne naučiš da te nikada neću zaboraviti, i mene ćeš se bojati. Moraš naučiti vjerovati mi. To znači iskoračiti, iskušati me, provjeriti me kada ti osjećaji govore suprotno. Kada je moj Sin odgovorio napasniku: „Ne iskušavaj Boga svojega, to nije bilo kušanje o kojemu je On (Isus) govorio. Ono što od tebe tražim je da ojačaš svoju vjeru, da je izgradiš.

Još nisi u nebu. Od tebe ne očekujem savršenstvo. Važno mi je tvoje srce. Volim te, dijete moje…

Uvijek sam s tobom. U tebi sam. Prestani o meni razmišljati kao da smo odvojeni… tada se osjećaš odbačeno. Ali ako se sjetiš da smo jedno, kao što su Otac i Sin jedno, tada ćeš znati da si u meni, sigurno prihvaćena, pravedna i potvrđena. Ja ne mogu samoga sebe odbaciti. Odmori se u meni. Imaj povjerenja u mene. Vjeruj mi. Daj da te zagrlim kada plačeš. Znaj da moje srce kuca s tvojim.

Voli se. Pokazat ću ti kako da se voliš. To će ti pomoći da voliš i druge, ali sada želim da se raduješ u mojoj radosti nad tobom…

Kada padneš, sjeti se da sam ja ranjen zbog tvojih grijeha, da nosim masnice tvojih nepravdi, da je kazna cijeloga svijeta pala na mene. Pokaj se i nastavi dalje. Tvoje dugo žaljenje zbog stvari za koje sam već platio nije ni od kakve koristi. Uzaludan je osjećaj krivnje zbog stvari koje nisi savršeno obavila. Sjeti se „metaxi“ (tu je riječ koristio Augustin, a znači da živimo između Edena i Neba. Ne možemo i ne smijemo očekivati savršenstvo s ove strane Neba. Život je neuredan.) Još nisi u nebu. Od tebe ne očekujem savršenstvo. Važno mi je tvoje srce. Volim te, dijete moje… Dođi i voli sa mnom.

Voli se. Pokazat ću ti kako da se voliš. To će ti pomoći da voliš i druge, ali sada želim da se raduješ u mojoj radosti nad tobom, da uživaš u mojemu uživanju u tebi i da pjevaš pjesmu ljubavi koju za tebe imam.

Iz knjige „Kako čuti Božji glas: 4 ključa” autorâ Marka i Patti Virkler. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, po sniženoj cijeni od 80 kuna, možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh