Hrvatska

HKM

Nuncij Lingua upoznat sa snimanjem pro-life igranog filma ‘Loveći Teslu’ Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua primio je Antu Čaljkušića, predsjednika Udruge 'Hrvatska za Život'. Bio je ovo njihov drugi službeni susret i prilika da jedan od pokretača Inicijative '40 dana za život', nuncija podrobnije i detaljnije upozna s njihovim najnovijim projektom

Apostolski nuncij nadbiskup Giorgio Lingua primio je u srijedu u Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu predsjednika udruge ‘Hrvatska za Život’ Antu Čaljkušića, prenosi HKM.

Ante je, podsjećamo, uz Petru Milković pokretač Inicijative ’40 dana za život’, koja je u Hrvatskoj ušla u 10. godinu svoga djelovanja. Vrlo je vrijedno spomenuti da smo mi Hrvati, zahvaljujući brojnim svojim projektima, u pro-life pokretu primjer i poticaj mnogima u svijetu.

Lingua i Čaljkušić razgovarali su o snimanju dugometražnog pro-life igranog filma radnog naziva ‘Loveći Teslu’

Novi susret Čaljkušića i nuncija Lingue, drugi službeni po redu, obilježio je razgovor o njihovom najnovijem poduhvatu – koji se sve do sada skrivao od javnosti – snimanju dugometražnog pro-life igranog filma radnog naziva ‘Loveći Teslu’.

Riječ je o originalnom umjetničkom djelu, i autorskom Ante Čaljkušića, kako za Hrvatsku tako i za međunarodni kontekst. Film će biti distribuiran u kinima, na festivalima i televizijama.

Ova obiteljska drama s elementima komedije i akcije bit će distribuirana u kinima, na festivalima i televizijama

Ova obiteljska drama s elementima komedije i akcije snima se u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Londonu i New Yorku. Šira će javnost uskoro biti bolje upoznata sa svim važnim informacijama o filmu te na koji će način moći sudjelovati u materijalnoj potpori i suorganizaciji prikazivanja.

Producent i redatelj Čaljkušić ističe kako nije riječ o vjerskom ili aktivističkom filmu, već vrlo snažnoj i turbulentnoj priči koja će potaknuti gledatelje na promišljanje o temeljnim životnim vrijednostima.

Riječ je o snažnoj i turbulentnoj priči koja će potaknuti gledatelje na promišljanje o temeljnim životnim vrijednostima

Na ovom susretu je istaknuto i otvaranje Centra za život u Križevcima te potpora križevačkog vladike Milana Stipića, a nuncij Lingua je ustvrdio da je važno ustrajati u socijalnoj osjetljivosti prema trudnicama, roditeljima s djecom u teškim materijalnim i drugim sličnim situacijama.

Nuncij je na dar dobio najnoviji broj pro-life časopisa ‘Pohod’ i model spomenika trudnici Ružici Markobašić i njezinom nerođenom sinu Antunu koji je udruga postavila ispred bolnice u Vukovaru 2021. godine

Pozdravio je ujedno rad udruge roditelja koji žele postati udomitelji i posvojitelji, jer i o tome je bilo riječi na ovom susretu u zagrebačkoj nucijaturi.

Ovom prilikom nuncij je na dar dobio najnoviji broj pro-life časopisa ‘Pohod’ i model spomenika trudnici Ružici Markobašić i njezinom nerođenom sinu Antunu koji je udruga postavila ispred bolnice u Vukovaru 2021. godine.

Neslužbeno smo doznali kako je snimanje filma pri samom kraju, slijedi montaža i postprodukcija i u tom ‘filmu o filmu’ glume također neka lica koja bi i širu javnost trebala iznenaditi.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh