Recenzije knjiga

PREDGOVOR NAPISAO P. MARKO GLOGOVIĆ

NOVO „Gospa od Šutnje“ – knjiga duhovog sina Padra Pija u izdanju Figulusa! Koliko bismo više bili zdravi, mudri, spokojni i zadovoljni, da smo u nekim kriznim situacijama znali šutjeti?

NOVO „Gospa od Šutnje“ – knjiga duhovog sina Padra Pija u izdanju Figulusa!

Fra Emiliano Antenucci s papom Franjom/ foto: Facebook

 

Blagoslov pape Franje

Fra Emiliano Antenucci, duhovni sin Padra Pija, 1. studenoga 2008. godine napisao je „Il Libro della Vita“, prvi mali priručnik za tečajeve šutnje pod nazivom „Šutnja, govori šutnju“. Izvorna ikone Gospe od Šutnje naslikana je i napravljena nakon otprilike devet mjeseci rada kod sestara benediktinki s otoka San Giulio d’Orta. Izvornik je poklonjen i papi Franji koji ju je, zadivljen njome, smjestio između dva dizala glavnog ulaza u Apostolsku palaču, u dvorištu sv. Damaza, gdje prolaze svi koji s njim osobno razgovaraju u njegovu uredu.

Nakon audijencije 15. lipnja 2016. godine, Papa blagoslivlja Gospu od Šutnje, potpisujući ju natpisom iza ikone: „Ne govori loše o drugima!“

Knjiga (molitvenik) „Gospa od Šutnje“ prvo je djelo ovoga autora prevedeno na hrvatski jezik. Predgovor hrvatskom izdanju napisao je p. Marko Glogović, OSPPE a možete ga pročitati u nastavku.

Šutnja je uistinu dragocjeno blago naše duše

Predgovor

Danas neopisivo silno trebamo Mariju. U vremenima tolikih glasova i buke, ona nam dolazi i kao „Djevica šutnje“. Svidjet će nam se ovaj naziv i škola pobožnosti i života koji se iza njega krije! Također, ikona koja predstavlja Gospu koja poziva na šutnju, na smirenost, na razmatranje i samozatajnost može nam postati odličnom pratnjom na putu svetosti i svakodnevnog obraćenja. Ovo je nešto novo, a tako staro: zar ne čitamo u evanđelju kako je Marija „prebirala sve te događaje u svome srcu“? Uvijek je Isus u središtu, a Majčina je šutnja – pa i pod križem – tako znakovita i „govori više od tisuća riječi“.

Koliko bismo više bili zdravi, mudri, spokojni i zadovoljni, da smo u nekim kriznim situacijama znali šutjeti? Ali još nije kasno! U ovoj se knjižici tomu učimo, polako i uz primjer i pomoć Majke. Nadam se da će se i druga djela istog autora prevesti, kako bismo svi imali velikih duhovnih koristi i milosti, prihvaćajući put šutnje nasuprot putova tolikih ispraznih i nepotrebnih riječi, kojima nas puni „duh svijeta“. Šutnja je uistinu dragocjeno blago naše duše. Šutnja nas uvodi u mistiku, u samo srce duhovnih otajstava. Odvažimo se isprobati i ovaj način proslavljanja Božje ljubavi, po plodonosnom uzoru naše Gospe.

 

Fr. Marko K. Glogović, OSPPE

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Osnovne informacije

Naslov: „Gospa od Šutnje“
Autor: Fra Emiliano Antenucci
Nakladnik: Figulus
Godina izdanja: 2019.
Jezik: hrvatski
Prijevod s poljskog jezika: Iva Burić Bučaj
Broj stranica: 44
Uvez: meki
Veličina knjige: 9,3 cm x 14,5 cm

Najčitanije

Na vrh