Recenzije knjiga

U IZDANJU BIBLIOTEKE FIGULUS

NOVO! Djevojko, možeš to pobijediti (s uključenom radnom bilježnicom) Kako sačuvati um, srce i tijelo u svijetu zasićenom seksom

NOVO! Djevojko, možeš to pobijediti

Foto: MI Design; Book.hr

 

„Djevojko, možeš to pobijediti je šokantno iskrena i izravna knjiga, što je upravo ono što ovoj generaciji treba.“

Sarah Kelly

 

„Bog će iscijeliti srca na nevjerojatne načine kroz ovo moćno remek-djelo…“

Bethany Dillon

 

Iz predgovora

U posljednja četiri desetljeća razgovarao sam s više od sedam milijuna mladih ljudi u više od 84 zemlje o tome zašto bi pravu ljubav trebalo čekati, kako razlikovati onog pravog od onog pogrešnog, a odnedavno i o tome kako prijeći s vjerovanja na uvjerenje. Većina pitanja koja primam od tinejdžera dok putujem i držim govore vezana su za seks, ljubav ili ljubavne veze. Premda sam zabrinut oko toga što biste ti i tvoji vršnjaci mogli biti u iskušenju učiniti kad ste nasamo sa suprotnim spolom, više me brine što vjerujete o svojoj spolnosti i Božjoj čežnji za vašom čistoćom. Zato sam oduševljen što držiš ovu knjigu u rukama. Znam da ćeš otkriti kako je ona neprocjenjiv alat koji će te voditi stazom prema obnovljenom umu, snažnom duhu, čistom srcu, zdravom tijelu te itekako blagoslovljenom odnosu s drugima i s Bogom. Molim te da pohraniš svaku riječ u svome srcu, primijeniš ova načela u svome svakodnevnom životu i dopustiš Bogu da te vodi prema bogatoj nagradi uistinu obilnog života.

Suština je sljedeća: kad je u pitanju spolnost, tvoja kći treba tvoje vodstvo i želi ga vjerojatno mnogo više nego što si kao roditelj toga svjestan. Nemoj čekati da ona pokrene tu temu. To se možda nikad neće dogoditi

Ako si roditelj koji ovo čita, želim te potaknuti da ovu knjigu ne daš samo svojoj kćeri, nego da je pročitaš s njom i razgovaraš s njom o ovoj temi koja je tradicionalno tabu, ali je od životne važnosti. Ako misliš da tvoje dijete ne želi s tobom razgovarati o tako intimnoj temi, molim te, razmisli ponovno. Iako te možda neće moliti da s njom razgovaraš o seksu, gotovo se sedam od 10 tinejdžera (69 %) slažu s time da bi im bilo lakše odgoditi spolnu aktivnost i izbjegavati maloljetničku trudnoću kad bi mogli imati otvorenije i iskrenije razgovore sa svojim roditeljima o ovoj temi. (…)

Suština je sljedeća: kad je u pitanju spolnost, tvoja kći treba tvoje vodstvo i želi ga vjerojatno mnogo više nego što si kao roditelj toga svjestan. Nemoj čekati da ona pokrene tu temu. To se možda nikad neće dogoditi. Budi proaktivan roditelj i pomozi joj da razvije snažna osobna uvjerenja o čuvanju svoje spolnosti tako što ćeš joj dati pouzdan moralni kompas. Postoji mogućnost da ćeš je, zbog svoga vodstva, ljubavi i pouzdanja, jednog dana gledati kako izlazi kao pobjednica iz borbe za spolnu i emocionalnu čistoću.

Josh McDowell

 

Zašto ova knjiga

Ne želim da budeš iskorištavana i zlostavljana. Ti si posebna Božja kreacija, a On te voli čak i više nego što ja volim svoju kćer. On želi najbolje za tebe, kao što i ja želim najbolje za nju. Bog ne želi da budeš iskorištavana, niti želi da ti iskorištavaš druge. On želi spolni i emocionalni integritet za tebe. Ima sjajan životni plan za tebe, a njega ćeš najlakše pronaći ako nađeš način da živiš sa spolnim integritetom.

Odrastaš u kulturi koja ne cijeni spolni integritet i čistoću. Umjesto toga, ona cijeni trenutno zadovoljstvo i užitak pod svaku cijenu. Neke od djevojaka počele su živjeti prema vrijednostima ove kulture. Odbacile su ono što znaju da je točno duboko u sebi. Prestale su slušati tihi glasić iznutra koji ih želi voditi u tome da ostanu čiste i žive s visokim samopoštovanjem. Možda se više ne opiru spolnim osvajanjima mladića, ili su možda same postale agresorima. Možda si upravo ti ta koja trči za dečkima i sudjeluje u spolnom ponašanju koje obeščašćuje Boga, tvoju obitelj i tebe samu. Ako jesi, ova će ti knjiga pokazati put do ozdravljenja i druge šanse s Bogom. Ako nisi, ona će ti pomoći da razviješ obranu za sebe, svoju reputaciju i život koji je Bog tebi namijenio. Moja molitva, naša molitva, jest ta da ćeš pročitati ovu knjigu, povjerovati i početi živjeti u skladu s istinama koje su u njoj predstavljene.

 

Stephen Arterburn, suautor

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Osnovne informacije

Naslov: Djevojko, možeš to pobijediti
Autor: Shannon Ethridge i Stephen Arterburn
Nakladnik: Figulus
Godina izdanja: 2022.
Jezik: hrvatski
Prijevod s engleskoga jezika: dr. sc. Krunoslav Puškar
Broj stranica: 332
Uvez: meki
Veličina knjige:  15 x 22,8 cm

Najčitanije

Na vrh