Evangelizacija

KAPLJICA ČISTE VODE

Novinar je pokušao isprovocirati Majku Tereziju – njezin odgovor sve je ostavio bez riječi Bez imalo nestrpljenja i s osmjehom koji osvaja Majka Terezija je odgovorila na pitanje „Nakon svega truda koji ste uložili što se promijenilo u svijetu?”

Foto: Shutterstock

 

Jedan novinar pokušao je isprovocirati Majku Terezu: „Imate 70 godina. Kada umrete, svijet će izgledati isto kao i prije vas. Nakon svega truda koji ste uložili što se promijenilo u svijetu?”
Bez imalo nestrpljenja i s osmjehom koji osvaja odgovorila mu je: „Znate, nikada nisam htjela promijeniti svijet. Samo sam nastojala biti kapljica čiste vode u kojoj će se moći zrcaliti Božja ljubav. Čini li vam se to mala stvar?”
U prostoriji nastade tišina. Nitko se nije usudio ništa reći. Majka Tereza iznova se okrene prema novinaru pa mu reče: „Zašto i vi ne pokušate biti kapljica čiste vode? Onda bi nas već bilo dvoje. Jeste li oženjeni?”
„Da.”
„Recite ovo i svojoj supruzi. Onda će nas već biti troje. Imate li djece?”
„Da, troje djece.”
„Ispričajte to i svojoj djeci. Onda će nas već biti šestero.”

Ako vas zanima osobni portret ove svetice, njezina misija i velika ljubav prema Bogu, u biblioteki Figulus možete pronaći sjajnu knjigu Renza Allegrija „Razgovori s Majkom Terezijom – osobni portret svetice, njezina misija i velika ljubav prema Bogu”

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh