Vijesti

NOVI REZULTATI ISTRAŽIVANJA NA TORINSKOM PLATNU // Znanstvenici dokazali da je osoba zamotana u platnu pretrpjela strašna mučenja

Ovo otkriće potvrđuje da je krv ljudska i da nijedan umjetnik ništa nije naslikao ili dodao…

Američki znanstveni časopis PlosOne objavio je rezultate novih istraživanja na Torinskom Platnu.

Rezultati pokazuju kako je osoba koja je bila zamotana u platnu pretrpjela strašna mučenja. To je dokazano pomoću čestica kreatinina i željeznog hidroksida, pronađenih na platnu. Te se čestice ne mogu naći u zdravom organizmu.

„Može se činiti banalnim. Kako je moguće da to nismo zaključili samim pogledom na krvavo platno? Onaj tko niječe autentičnost Platna, govori kako se radi o djelu umjetnika. Neki su čak izmislili kako se radi o djelu samoga Leonarda Da Vincija“, naglasila je Emanuela Marinelli, autorica knjige Platno, povijest i tajna.

Znanstvenici su otkrili i krvnu grupu osobe zamotane u platnu

Emanuela Marinelli jedna je od najvećih svjetskih stručnjakinja za Torinsko platno. Kaže kako ovo otkriće potvrđuje da je krv ljudska i da nijedan umjetnik ništa nije naslikao ili dodao:

„Ne radi se o kokošjoj krvi, kako su neki tvrdili. Niti se ne radi o svinjskoj krvi kako su tvrdili znanstvenici koji izvršili ispitivanje ugljikom 14. To je ljudska krv. Čak znamo i krvnu grupu. A tu krv nitko nije naknadno stavio na platno. Radi se o krvi koja je s kože mučene i ubijene osobe, koja je djelomično upijena u trenutku dodira s platnom“, istaknula je Marinelli.

Torinsko platno ne zadivljuje samo kršćane. U svojoj posljednjoj knjizi, Emanuela Marinelli pokazuje kako su i muslimani u 13. stoljeću znali za postojanje platna.

U knjizi su navedeni i muslimanski izvori koji su važni

„Novost u knjizi jest navođenje muslimanskih izvora, koji su nam bili nepoznati, a koji govore kako se na jugoistoku Turske nalazi platno s otisnutim Kristovim tijelom. To je važna potvrda postojanja Platna, jer se radi o nekršćanskom izvoru. Mnogi su kršćanski izvori već govorili o postojanju Platna u Turskoj“, rekla je.

Crkva se nikada nije službeno očitovala o autentičnosti Torinskog platna, iako se radi o predmetu kojega kršćani najviše časte. Čuva se u katedrali, a čak su i Pape molile pred platnom. Šest metara i sedam centimetara dugo Platno, posljednji je puta za javnost bilo izloženo 2015. godine na 200 obljetnicu rođenja sv. Ivana Bosca.

Izvor:  Laudato.hr

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh