Aktualnosti

ZA STUDENI 2019. (119. BROJ)

Novi broj „Booka“ u prodaji! Očekuju vas novi i zanimljivi sadržaji!

Novi broj „Booka“

Novi broj mjesečnika „Book“

 

U uvodniku novoga broja, glavni urednik Josip Lončar piše o molitvi polaganjem ruku i osvrće se na poteškoće koje se mogu pojaviti u evangelizaciji.

„Koliko god se taj moj prijatelj svećenik trudio objasniti čemu bi polaganje ruku trebalo služiti, ti ljudi, iz nama, koji za njih molimo, sasvim nepoznatih i neshvatljivih razloga, ne žele čuti ničije mišljenje i drže se samo svoga krivog ili nezrelog stava. No je li to dovoljan razlog da zbog ‘mnogih’ Božju milost uskratimo makar jednom jedinom, kojemu je ta vrsta molitve u tom trenutku silno potrebna i koji nema krivi stav o njoj?“ (Iz uvodnika)

Novi broj Booka obogatio je i intervju s Vanessom Mioč, suradnicom Alana Hržice i članicom MZ „Srce Isusovo“. Vanessa je za naš časopis posvjedočila o životu u Švicarskoj, kako je upoznala Alana, što se je u njezinu životu promijenilo nakon očeve smrti te zašto se njezina obitelj odlučila vratiti u Hrvatsku…

Za one koji žele sklopiti sakrament braka i osnovati obitelj, ali još ne mogu pronaći životnog partnera, donosimo „Pripremu za prikazanje misne žrtve za pronalazak životnoga partnera“. Neka vam bude blagoslovljeno! Jedna čitateljica posvjedočila nam je kako se je ohrabrila primiti sakrament bolesničkoga pomazanja, nakon čega je iskusila posebnu milost!

U ovome broju možete saznati „Može li nam Bog pronaći posao?“ te pročitati svjedočanstvo Lee Bilić, koja piše o tome kako je njezina prijateljica napustila samostan nakon polaganja doživotnih zavjeta. Voditelj „Škole molitve“, Mario Halužan, u razmišljanju „Naš odabir ili Božja volja?“ piše o tome što kada se nađemo u situacijama koje nadilaze naše mogućnosti. Uvijek imamo dvije opcije… U novom broju donosimo i komentare nedjeljnih misnih čitanja koja redovito priprema naš Nediljko Jelčić.

Ne propustite i nastavak kolumne Eme Tomić, koja ovoga puta piše o borbi za proširenje obitelji. Donosimo vam i veliki intervju s koordinatoricom projekata udruge „Marijini obroci Hrvatska“ – Ivanom Pudić te tekst dr. med. Verice Jačmenice-Jazbec o tome kako prepoznati kraj života.

Očekuje vas i doza humora, ali i još pokoje iznenađenje… 😊

 

Novi broj „Booka“ potražite na kioscima!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh