Vijesti

„MOJ DAR SLAVI BOGA ZA SVE PRIJEĐENE KILOMETRE” // Počinje akcija MIVA Hrvatska za pomoć misionarima Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i ove godine započinje godišnju akciju – MIVA Hrvatska (Misijska vozila)

Počinje akcija MIVA Hrvatska za pomoć misionarima

Foto: Akcija MIVA

 

Akcija će se održati u nedjelju, 23. srpnja, pod geslom „Moj dar slavi Boga za sve prijeđene kilometre”. Ta je nedjelja između ostaloga posvećena i sv. Kristoforu, zaštitniku vozača. Tako će se, prilikom blagoslova vozila, prikupljati sredstva kojima bi se pomoglo našim misionarima u njihovim misijskim putovanjima. Akcija traje cijele godine.

Vozači (i drugi sudionici prometa) imaju priliku dati dar za sretno prijeđene kilometre

Nedjelja sv. Kristofora svake nas godine u srpnju okuplja na zajedničku molitvu, da nas nebeski Otac, po zagovoru sv. Kristofora, čuva na našim životnim putovima. Vozači, kao i svi drugi sudionici prometa, tom prigodom imaju priliku dati svoj dar za sretno prijeđene kilometre. Koliko je snažan taj dar i koliko uistinu pomaže  našim misionarima u dalekim krajevima svijeta, svjedoče vozila koja su rezultat akcije MIVA, ističu organizatori.

Prikupljenim sredstvima olakšat će se rad misionara

Prikupljena sredstva namijenjena su misionarima za kupnju prijeko potrebnih vozila. Tim će se darom nekome spasiti život ili mu vratiti zdravlje, omogućiti mu put u školu i još puno dobra. Prošlogodišnjim prikupljenim iznosom nabavljena su tri terenska vozila, dva motora i 13 bicikala.

Izvor: Laudato.hr

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh