Vijesti

NADBISKUP HANS-JOSEF BECKER

Njemački nadbiskup najavio mogućnost pričesti u „iznimnim situacijama“ za protestante koji su u braku s katolicima Nadbiskup Hans-Josef Becker iz Paderborna odlučio je dopustiti protestantskim supružnicima katolika, koji žive u njegovoj biskupiji, da primaju svetu pričest u „iznimnim situacijama“…

Prema izvješću regionalnih novina, nadbiskup Hans-Josef Becker iz Paderborna odlučio je dopustiti protestantskim supružnicima katolika, koji žive u njegovoj biskupiji, da primaju svetu pričest u „iznimnim situacijama“, javlja CNA.

Podsjetimo, Kongregacija za nauk vjere nedavno je odbila prijedlog njemačkih biskupa o pričešćivanju protestanata koji su u braku s katolicima. Radi se o dokumentu nazvanom „pastoralni plan“, vodiču za pričešćivanje protestanata u određenim okolnostima.

„Na sastanku Vijeća svećenika nadbiskupije Paderborn, 27. lipnja, predstavio sam svoje tumačenje ‘pastoralnog plana’ i iznio očekivanje da će se svi pastiri u nadbiskupiji Paderborn intenzivno upoznati s dokumentom i djelovati u duhu pastoralne odgovornosti“, rekao je nadbiskup Becker novinarima.

Nadbiskup je istaknuo da su preko krštenja, njihove kršćanske vjere i sakramenta braka, katolici i protestanti ujedinjeni. Protestantski supružnik u takvim slučajevima može osjećati čežnju i snažnu želju za primanjem euharistije.

Istodobno, 70-godišnji biskup Becker naglasio je da njegov potez ne predstavlja opće dopuštenje za primanje svete pričesti.

Nadbiskupija Paderborn osnovana je 799. godine, broji oko 1,5 milijuna katolika, te slovi za jednu od najbogatijih nadbiskupija na svijetu.

Vedrana Prka; Book.hr

Foto: nw.de

Najčitanije

Na vrh