Duhovnost

Niste sretni i to znate… Razlog bi mogao biti u ovome

Foto: Shutterstock

 

Kad Gospodin kaže: „Niniva“, on misli Niniva. „Želim da odeš u Ninivu.“ On ne misli na Taršiš. On ne misli na Chicago. On ne misli na Los Angeles. On ne misli ni na jedan drugi grad pod nebom, već na ono mjesto kamo ti je rekao da ideš. A ako ćemo morati doći u to mjesto preko ribljeg trbuha, ići ćemo. Ići ćemo! Želim vam to utisnuti na srce!

Mnogi od nas pokušali su izbjeći volju Božju za sebe. Niste sretni i to znate…

Mnogi od nas pokušali su izbjeći volju Božju za sebe. Neki imaju druge poslove kad nas Bog poziva propovijedati, a u duši su jadni koliko samo jedan čovjek može biti jadan. Mnoge su žene žrtvovale dublje stvari Duha jer su se bojale što bi druge vjernice mogle misliti o njima. Mnoge je tradicija zadržala na istrošenom formalizmu, ritualu i ceremoniji kad su trebali poći dalje i tražiti Gospodina da ih krsti Duhom Svetim. Niste sretni i to znate.

Kažem vam, najsretniji čovjek u ovom gradu može biti najsiromašniji u odnosu na ovaj svijet, no najsretniji čovjek je onaj koji živi u središtu Božje volje. Najsretnija žena u ovom gradu ona je žena koja se duboko i iskreno posvetila Svevišnjem Bogu.

Prema tekstu autora Charlesa Pricea. Izvor: Put života; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh