Duhovnost

PRED ZIDOM

Nisam slušao Božji glas već sam se fokusirao na pogrešno, zatim… Mnoge su se dobre stvari dogodile te večeri, ali ono što je Bog htio izliti bilo je zaustavljeno

Foto: StockSnap, Pixabay

 

Božji dar

Vjerujem da Bog otvara nebeske ustave i izlijeva silu i istinska otkrivenja na zemlju. Isto tako podiže i vratare ili čuvare kako se taj protok ne bi onečistio. Ne kažem da sam u potpunosti shvatio kako ovo djeluje, ali već dugo to naslućujem i čeznem za potpunijim otkrivenjem. Najbolji je način da objasnim što mislim kroz osobni primjer.

Jednom sam vodio slavljenje na nekoj konferenciji i moja smo žena i ja osjetili da se nešto sprema u Duhu. Prije nego što smo počeli sa slavljenjem, grupa plesača koja je pripremila bogatu koreografiju zatražila je dopuštenje da iziđe na pozornicu. Imali su zastave, natpise i druga pomagala koja se koriste u slavljenju pokretom.

Najčešće sam otvoren za ples i vidio sam divne stvari koje se događaju u Duhu kad netko ima pomazanje za pokret. Međutim, moja je žena osjećala da se ta večer treba brižljivo nadzirati jer je Bog nešto želio učiniti

Bog je želio nešto učiniti

Najčešće sam otvoren za ples i vidio sam divne stvari koje se događaju u Duhu kad netko ima pomazanje za pokret. Međutim, moja je žena osjećala da se ta večer treba brižljivo nadzirati jer je Bog nešto želio učiniti. Također je znala da se brzo povučem ako netko drugi stupi na binu dok vodim slavljenje. To samo znači da nisam potpuno uvjeren da je ono što činim Božje djelovanje. Dogovorili smo se s njima: pričekajte da vas moja žena ili ja pozovemo na pozornicu. Složili su se i rekli da će poštivati dogovor.

Upravo kad smo obavili teži dio posla i ušli u Duh, plesači su iskočili na scenu mašući zastavama, plešući i potičući ljude. Gospod mi je počeo govoriti dok smo svirali, ali nismo mogli zaustaviti slijed događaja

Kad je počelo slavljenje, u duhu sam osjetio težinu i shvatio da ćemo je morati probiti istinskom komunikacijom s ljudima i s Duhom. Upravo kad smo obavili teži dio posla i ušli u Duh, plesači su iskočili na scenu mašući zastavama, plešući i potičući ljude. Gospod mi je počeo govoriti dok smo svirali, ali nismo mogli zaustaviti slijed događaja. Oni su vikali, mahali zastavama i ohrabrivali ljude da im se pridruže. Kad se sve smirilo, govornici su pristupili i pokret Duha se ugasio.

Čim su me plesači upitali za svoj nastup, znao sam da se ne uklapaju u tu večer. No, nisam htio da misle kako sam gladan pozornice i da želim svu pozornost usmjeriti na sebe

Strah od ljudi

Mnoge su se dobre stvari dogodile te večeri, ali ono što je Bog htio izliti bilo je zaustavljeno. Da sam bolje razumio autoritet Duha i da nisam bio zabrinut za svoj imidž „dobrog dečka“, možda bih bolje čuvao taj protok. Čim su me plesači upitali za svoj nastup, znao sam da se ne uklapaju u tu večer. No, nisam htio da misle kako sam gladan pozornice i da želim svu pozornost usmjeriti na sebe. Zbog svog straha od ljudi, propustio sam nadzirati vrata koja mi je Bog dao na skrb.

Iz knjige „Pred zidom“ autora Don Pottera. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Izdavač: Biblioteka Vinograd

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh