Duhovnost

JOSIP LONČAR

Nijedan bezobrazni neće ući u raj Nismo li bezobrazni kad se prema Bogu ponašamo kao da je naš sluga te stalno od njega nešto tražimo, a rijetko kad mu zahvaljujemo?

Foto: F01 PHOTO, Shutterstock

Foto: F01 PHOTO, Shutterstock

 

Ovo pišem samo za istinske vjernike. Ostali su ionako previše bezobrazni da bi ih to zanimalo.

Bog je stvorio svijet i dao nam zapovijedi po kojima bismo svi trebali ljubiti i poštovati prvo njega, a onda i jedni druge. Svi smo mi njegova djeca i stalo mu je da jedni druge ljubimo i poštujemo. Ipak, mnogi od nas ignoriramo te njegove zapovijedi i ponašamo se u najmanju ruku bezobrazno.

Nismo li bezobrazni kad želimo nešto preko reda? Možda u svojim očima nismo, no u očima onih koje smo svojim bezobrazlukom izgurali i oteli im njihov red ili mjesto, itekako jesmo.

Nestrpljivo bezobrazni

Nismo li bezobrazni kad se u prometu ponašamo kao da smo mi jedini pametni pa možemo zaobilaziti i pretjecati one koji u koloni strpljivo čekaju? Možda u svojim očima nismo, no u očima onih koje smo ignorirali i zaobišli itekako jesmo bezobrazni.

Nismo li bezobrazni prema Bogu i svojim bližnjima kad lažemo, krademo, ogovaramo, vrijeđamo, ponižavamo, drogiramo se; kad smo škrti prema potrebnima, kad varamo supružnike (sadašnje, odnosno one buduće)…

Nismo li stvarno bezobrazni kad odlučimo oduzeti priliku za život nekome koga je sam Bog poslao da preko nas uđe u život pa ga namjerno pobacimo? Nije li to itekako bezobrazno učiniti Bogu?

Nismo li bezobrazni kad se prema Bogu ponašamo kao da je naš sluga te stalno od njega nešto tražimo, a rijetko kad mu zahvaljujemo?

Nismo li bezobrazni kada nas ne zanima Njegova Riječ?

Nismo li strašno bezobrazni kad ga toliko ignoriramo da nas uopće ne zanima njegova Riječ, kad nas ne zanima ono što nam on ima za reći; kad nemamo apsolutno nikakvu potrebu da ga po Bibliji upoznamo?

Nismo li bezobrazni kad danas, na Čistu srijedu, dođemo na pepeljenje i od svećenika čujemo: „Obrati se i vjeruj u evanđelje“, a nama nije ni na kraj pameti da to isto evanđelje otvorimo i čitamo, a kamoli da o njem razmišljamo i da u njega vjerujemo. Ta naš je stav da bi Bog trebao razmišljati o onome što mi njemu govorimo, a ne mi o onome što on nama govori.

I mogao bih nastaviti, no nek si svatko sam nastavi.

Obraćenje

Pojam „obratiti se“ ima više značenja, a jedno od najizvornijih je promisliti o tome što radimo, kako se ponašamo i kakve stavove imamo i, ako uvidimo da smo bezobrazni, zatražiti Božje oproštenje i zatražiti milost promjene koju daje Duh Sveti.

…jedno je sigurno, nijedan bezobrazni ne može ući u Kraljevstvo nebesko i ne može očekivati da će ga Bog bilo kako blagosloviti.

Jer, jedno je sigurno, nijedan bezobrazni ne može ući u Kraljevstvo nebesko i ne može očekivati da će ga Bog bilo kako blagosloviti. Jedino što može očekivati jest to da će mu Đavao i dalje svesrdno pomagati u njegovu bezobrazluku.

Nema ni jednog među nama koji neće naći barem jedan bezobrazluk u svojem životu, pa zato nema ni jednog među nama kojem i ova korizma nije dobra prilika da se zamisli i zatraži milost obraćenja.

Napisao glavni urednik, Josip Lončar

Ako se zaista želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista) ispod imate kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu  ‘timarine’.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

PODRŽITE NAŠ RAD

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh