Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Nije lako ustrajati u vjernoj ljubavi ako nismo poduprti Milošću Isusa Krista Ovaj naraštaj je nestalan i slabe volje. To je naraštaj koji se pred poteškoćama odmah povlači

Foto: Marc A. Sporys, Unsplash

Foto: Marc A. Sporys, Unsplash

 Lk 21,12-19

Ako nismo duboko ukorijenjeni u milost Isusa Krista, postajemo kao perje na vjetru. Vjernost, koja je jednaka kreposti ustrajnosti, danas je rijetka krepost. Nema više vjernosti u braku, nego nevjera koja par dovodi do razvoda. Nažalost, već u zaručništvu mladi olako idu od jednog do drugog mladića, od jedne do druge djevojke. Zato je kasnije u braku teško ostati vjeran vlastitom supružniku kojem se na dan vjenčanja obećala ustrajnost u vjernoj ljubavi.

Danas te volim

U ovom naraštaju često se govori: „Danas te volim, a sutra ne znam”. S ovakvim mentalitetom se u instituciju braka ulazi s već nevjernim srcem.

Nasmijavaju me oni koji, počinivši preljub, kažu: „Prevario sam svoju ženu (svog muža), ali ne srcem”

Ako nismo poduprti Milošću Isusa Krista, nije lako ustrajati u vjernoj ljubavi. Naš naraštaj, živeći u tisućama komoditeta, odustaje od vjernosti u ljubavi čim se pojave poteškoće i križevi koje treba prevladati. Disciplina oblikuje i osnažuje volju za slijeđenjem dobra u svako vrijeme, na svakom mjestu i u svakoj situaciji.

Posvećeni život

Čak se ni u posvećenom životu ne ustraje u savezu učinjenom s Bogom. Poznajem mlade koji su napustili svećeničku službu samo nekoliko mjeseci nakon Svećeničkog ređenja. Poznajem i djevojke koje su napustile posvećeni život malo nakon što su dale vječne zavjete. Kako tužno! Ovaj naraštaj je nestalan i slabe volje. To je naraštaj koji se pred poteškoćama odmah povlači.

Ima, zatim, i muškaraca i žena koji s velikim poletom započnu put vjere, ali kad budu pozvani odreći se starog čovjeka ili svjedočiti Krista u svijetu laži, napuštaju Crkvu. Oni su kao prolazni hir. Kako bih ostao u Kristu, trebam biti ustrajan u molitvi. Amen. Aleluja.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

Preporučujemo knjigu  „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svoga života“ autorice Debre Fileta.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh