Svjedočanstva

NEPREKIDNE BORBE SA ZLIM Padre Pijo i borbe sa Sotonom: Majka bi mu ujutro nalazila sobu u neredu, a tijelo mu je bilo prekriveno modricama „Svi smo znali za borbe koje je Padre Pio svake noći vodio sa Sotonom. Ponekada je buka zbog onoga što se događalo u njegovoj sobi bila toliko jaka da se čula vrlo daleko…“

Kako se njegovo zdravlje pogoršavalo, liječnici su mu savjetovali neka se vrati u Pietrelcinu, svoje rodno mjesto. Padre Pio ostao je u svom domu gotovo šest godina, a i ondje su borbe sa Sotonom bile neprekidne.

Borbe sa Sotonom

Godine 1969., godinu dana nakon smrti Padre Pija, susreo sam Mariju Pennisi, gospođu iz Pietrelcine, koja je poznavala Padre Pija još od njegove mladosti. Ispričala mi je sljedeće: „Svi smo znali za borbe koje je Padre Pio svake noći vodio sa Sotonom. Ponekada je buka zbog onoga što se događalo u njegovoj sobi bila toliko jaka da se čula vrlo daleko. Kasno u noći, susjedi su bili prinuđeni izlaziti iz domova, uplašeni onime što se događalo. Ujutro je majka Padre Pija nalazila sobu u neredu: madrac, krevet, stolice, sve je bilo razbacano. Tijelo je Padre Pija bilo prekriveno modricama od zadobivenih udaraca.

„Ono odvratno biće me, od deset sati te večeri, kada sam legao u postelju, pa sve do pet sati ujutro sljedećeg dana, nije prestajalo tući…“

Ta je soba nastavila biti pod opsadom Sotone i nakon odlaska Padre Pija iz roditeljske kuće. Mjesecima su se još čuli zvukovi, udarci po zidovima, posuđe i stolice lomili su se premda ih nitko nije dotaknuo. Tada je Michele, stariji brat Padre Pija, pozvao svećenika koji je blagoslovio kuću. Nakon tog blagoslova, buka je nestala. Padre Pio je iz Pietrelcine pisao svojem duhovnom voditelju: „Ono odvratno biće me, od deset sati te večeri, kada sam legao u postelju, pa sve do pet sati ujutro sljedećeg dana, nije prestajalo tući, mislio sam da je to posljednja noć moga života…”

„Ove su spodobe navalile na mene poput mnogo izgladnjelih tigrova, proklinjale su me i prijetile mi kako ću skupo platiti zbog svog poslanja. Oče moj, održale su riječ: od toga dana, svakodnevno su me premlaćivale…”

„Već je prošlo 22 dana otkako im Isus dopušta iskaljivati svoj bijes na meni. Moje je tijelo iscrpljeno od mnogih premlaćivanja…”

Uništavanje pisama

Kako bi napakostio Padre Piju, Zli je uništavao čak i pisma podrške koja mu je slao njegov duhovni voditelj. U jednom od pisama Padre Pija duhovnom voditelju, pisalo je: „Vaše je posljednje pismo otvoreno u nazočnosti dekana, u njemu smo pronašli samo prazan list papira. Na njemu ništa nije pisalo. Sotona je izbrisao Vaše riječi”.

Duhovni voditelj Padre Pija ponekada mu je pisao na francuskom ili grčkom jeziku, naivno se nadajući kako to Sotona neće znati pročitati. Jednom je stiglo pismo na francuskom jeziku. Dekan iz Pietrelcine otvorio ga je, a na papiru je bila samo mrlja od tinte. Znajući za Sotonin bijes prema Padre Piju, odlučio ga je blagosloviti svetom vodom. Čim je to učinio, mrlja je nestala, a na papiru se pojavio tekst pisan na francuskom jeziku. Događaj je potvrđen pisanim svjedočenjem msgr. Salvatorea Pannulla.

Iz drugog svjedočenja koje je napisao dekan iz Pietrelcine možemo saznati kako je jednom prilikom duhovni voditelj Padre Piju napisao pismo na grčkom jeziku. Mladi duhovnik nije poznavao taj jezik, ali je pismo svejedno pročitao. Dekan ga je začuđeno upitao kako je to uspio, a Padre Pio mu je odgovorio: „Moj mi je anđeo čuvar sve objasnio”.

Ulomak iz knjige Renza Allegrija Padre Pio čudesni život. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh