Osobni razvoj

JOYCE MEYER

Nemoj si dopustiti da pukneš

Foto: Shutterstock

 

„Čuj, Bože, vapaj moj, obazri se na moju molitvu! S kraja zemlje zavapit ću k tebi kad mi srce klone; povedi me na stijenu što je viša od mene.“ (Psalam 61,1-2)

Je li ti se ikad dogodilo da ti pukne gumica dok je pokušavaš rastegnuti preko nečega? Ne možeš pronaći drugu pa pokušavaš vezati krajeve te gumice koja je pukla.

Ponekad se i u svakodnevnom životu protežemo izvan naših kapaciteta pa puknemo upravo poput gumice

Ponekad se i u svakodnevnom životu protežemo izvan naših kapaciteta pa puknemo upravo poput gumice. Mislimo da ćemo riješiti problem ako ‘vežemo krajeve’. Ali, samo će se ponoviti ista stvar. S vremenom, kad se iznova izlažemo stresu, naš život počinje nalikovati na istrošenu gumicu. Potpuno nas iscrpi.

Ne možeš nastaviti mučiti svoj um, emocije i svoje tijelo, a da ne platiš cijenu

Ignoriranje Božjih zakona i Njegovih granica za naš život samo će uzrokovati da pregorimo. Jednostavno ne možeš nastaviti mučiti svoj um, emocije i svoje tijelo, a da ne platiš cijenu. To nije ono kako Bog želi da živiš.

Traži Njegov mir i Njegov tempo za svoj život. Poštuj svoje tijelo…

Prilagodi svoju perspektivu Božjoj. Traži Njegov mir i Njegov tempo za svoj život. Poštuj svoje tijelo. Dobro zdravlje tretiraj kao neprocjenjiv dar. Nemoj trošiti energiju koju ti je Bog dao na stres. Čuvaj je za život i uživanje u njemu!

Molitva

Bože, želim pronaći svoj odmor u Tebi.
Ne želim biti stalno pod stresom –
pokaži mi kako pratiti Tvoj mir i tempo za moj život.

Autorica: Joyce Meyer; tv.joycemeyer.org; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh