Razno

JIM CARREY O STRAHU

Nemoj dopustiti strahu da ispisuje stranice tvoga života Dopusti ljudima, dopusti svijetu da te upozna u najboljem svjetlu

Foto: Instagram

 

Cijeloga života trudimo se biti prihvaćeni – u obitelji, društvu, na poslu. Ta potreba, potreba za prihvaćenošću puno nas puta čini nevidljivima.

Zabrinuti smo kada razmišljamo o budućnosti: kakvi ćemo postati i hoćemo li nekome biti svjetlo u tami. Zabrinutost nam stvara strah. Ali ako malo razmislimo, shvatit ćemo da ne postoji ništa veće od nas samih. Nemoj dopustiti da ti bilo tko ili bilo što stane na put. Nemoj dopustiti da ti itko ugasi žar za životom. Riskiraj da bi bio viđen u svom najboljem svjetlu. Riskiraj da bi bila viđena u svom najboljem svjetlu.

Nemoj dopustiti da naslov tvog životnog romana bude „Nikad neću biti dovoljno dobar/dobra“!

Nemoj dopustiti strahu da ispisuje stranice tvoga života. Nemoj dopustiti da naslov tvog životnog romana bude „Nikad neću biti dovoljno dobar/dobra!“ Možemo cijeli život provesti u strahu brinući se za svoju budućnost. Ali sve o čemu moramo razmišljati je – trenutak u kojem se nalazimo. Sami odlučujemo hoće li taj trenutak biti zasnovan na ljubavi ili na strahu!

To je ono što svijet treba od tebe

Nemoj se ustručavati tražiti nešto više… Izabiri nove mogućnosti, a ne strah. Iako se puno puta čini da je ono što želimo izvan našeg dosega, ništa nas ne sprečava da to pokušamo dohvatiti.

Dopusti svijetu da te vidi u najboljem svjetlu. Ponudi mu najbolju inačicu sebe. Daj ljudima sebe.

Utječi pozitivno na druge. Jer, to je najbolje što možemo dati od sebe. Radi svaki dan ono što voliš. Opusti se, sanjaj, voli! To je ono što svijet treba od tebe.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh