Osobni razvoj

NI JEDNA TVOJA BOL NIJE BILA UZALUD

Nema te osobe na svijetu kojoj biste trebali zavidjeti. Evo zašto Sjećam se da sam prije nekoga vremena pročitala intervju s Enzom Biagijem koji je – nakon što je cijeli život intervjuirao poznate, bogate, fantastične, važne osobe – došao do ovoga zaključka: na svijetu ne postoji osoba kojoj bi vrijedilo zavidjeti.

Nitko nije pošteđen svakodnevnih muka

Foto: islandworks, Pixabay

 

… Život je takav: naporan, kompliciran, zgužvan, izblijedio, oljušten, iscijeđen.

Nakon što je cijeli život intervjuirao poznate, bogate, fantastične, važne osobe – došao do ovoga zaključka: na svijetu ne postoji osoba kojoj bi vrijedilo zavidjeti

Sjećam se da sam prije nekoga vremena pročitala intervju s Enzom Biagijem koji je – nakon što je cijeli život intervjuirao poznate, bogate, fantastične, važne osobe – došao do ovoga zaključka: na svijetu ne postoji osoba kojoj bi vrijedilo zavidjeti. Ne znam zašto, no ta kratka rečenica, pročitana tko zna kada i tko zna gdje – znam samo da sam bila ispod velikoga suncobrana – ostala mi je utisnuta u sjećanju.

Svaka stvar učinjena s ljubavlju, svaka neizgovorena kritika, svaki dobro i u tišini obavljen posao, svaka briga nošena i povjerena Bogu, sve će biti preobraženo, štoviše, preobrazit će nas

(…) Na pamet nam uvijek pada mnogo prigovora. Um nam sugerira kako nešto nedostaje, kako je ona osoba bolje prošla, kako bismo trebali biti negdje drugdje, s drugim bankovnim računom ili drukčijim zdravstvenim stanjem, s djecom (ako ih nema) ili zdravom djecom, drukčijom djecom; drugim poslom, drugim šefom; u drugoj kući ili u drugome konfekcijskom broju, ukratko, u drugoj priči.
Ipak, životi koje sam promatrala uvjerili su me: ni jedna tvoja bol nije bila uzalud. Svaka stvar učinjena s ljubavlju, svaka neizgovorena kritika, svaki dobro i u tišini obavljen posao, svaka briga nošena i povjerena Bogu, sve će biti preobraženo, štoviše, preobrazit će nas.

Iz knjige „Ni jedna tvoja bol nije bila uzalud“ autorice Costanze Miriano. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A.P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh