Aktualnosti

BOOK BROJ 168., PROSINAC 2023.

Neka ti ove godine nitko ne ukrade Božić Imaš neprijatelja koji nastoji uništiti sve što ti je drago i spriječiti te da iskusiš život u izobilju u Kristu. ALI imaš priliku uzvratiti udarac. Gorljivom molitvom, oružjem koje zaista djeluje.

 

 

Novi Book je na kioscima Tiska od 2. prosinca 2023.

Ili se pretplati!

Svoje nam prijedloge možete slati mejlom na: [email protected]
ili poštom, na: Časopis Book, Ivana Generalića 3/1, 48 000 Koprivnica.
Hvala. Bog vas blagoslovio!

Donosimo vam kratak pregled samo nekih od mnoštva tema koje smo za vas priredili u prosinačkom broju:

„Isus nam je rekao da nema veće ljubavi od one kad netko položi svoj život za prijatelje (v. Iv 15,13). Dokazao nam je to svojom žrtvom na križu“, piše u uvodniku aktualnoga broja Booka glavni urednik Josip Lončar.

„Svojevoljno je prihvatio da za naše spasenje bude prezren, odbačen i nepravedno osuđen; da bude izvrijeđan, ponižen, zvjerski mučen i na kraju ubijen. Gotovo sam sto posto siguran da tada nije imao ‘leptiriće’ koje mi često brkamo s ljubavlju, i da nije uživao u lagodnim osjećajima. Umro je za nas jer je to bila njegova slobodna odluka. Ni užasna tjeskoba ni smrtni strah u Getsemanskom vrtu nisu ga spriječili da svoju odluku provede u djelo, iako se u svojoj odluci toliko mučio da se znojio krvavim znojem.“

Pročitajte životnu priču trinaestogodišnje Arushi:

Dallas Jenkins – redatelj i suautor TV-serije „The Chosen“ (Izabrani) koja prikazuje Kristov povijesni život – nakon velikog neuspjeha došao je do spoznaje koja je prevažna za svakoga:

Dallas je svoje iskustvo podijelio na ovogodišnjem Globalnom liderskom samitu koji se održao 10. i 11. 11. u Mozaik Event Centru u organizaciji udruge Fokus. Idući GLS održat će se 9. i 10. 11. 2024.

U životu ćeš nailaziti na poteškoće; to je neizbježno. Svima koji me slijede rekao sam da će u svijetu imati nevolje… Je li tvoja priča o konačnoj stvarnosti dovoljno velika da te podrži, da možeš proći kroz neugodne aspekte svoga života koje ne bi sam odabrao? Jesi li izgradio svoju kuću na stijeni? Isus

Pomozimo pavlinima iz Svetog Petra u Šumi izgraditi kapelicu vječnog klanjanja i svetište Euharistije:

Gorljiva!

Praktični akcijski vodič za svrhovitu molitvu autorice Priscille Shirer. „Gorljiva: Plan borbe za ozbiljnu, konkretnu i stratešku molitvu“ izlazi uskoro u Biblioteci Figulus. Radujemo se.

Kad živiš u vrtu nade, nešto uvijek cvijeta. Joyce Meyer

Ako želimo Isusa slijediti putevima evanđelja, moramo se odreći samih sebe, tj. moramo naći dovoljno vremena da se posvetimo evanđeljima:

Vjerovati u Boga znači zapravo njemu posve povjeriti sebe, svoj život i sve ono što se sa mnom događa. Biti svjestan Božje nazočnosti, da nikada nisam sam. Bog zna što je za mene najbolje i on me vodi snagom svoje milosti, piše naš fra Petar:

Isuse, želim se ovoga Božića pripremiti dostojno tvoga rođendana. Hvala ti za tvoju milost, kojom to mogu:

Objavili smo prvi tekst u serijalu tekstova našega istaknutog biologa profesora Radovana Kranjčeva!

Pretplati se na Book za pravu dozu dobrih riječi! 👼
Kontakti:
+385 95/388-6131 ili e-mailom na: [email protected]

Ne možeš si priuštiti pretplatu?! Ili bi ju htio pokloniti onome tko si ju ne može priuštiti?!
Javi nam se! 

+385 95/388-6131 ili e-mailom na: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh