Vijesti

Nećakinja fatimskih vidjelaca: „Sve smo prihvaćali kao dar od Boga“

Foto: Pixabay

 

Jacinta Pereiro Marto, nećakinja Franje i Jacinte Marto, progovorila je za Catholic News Agency (CNA) o nadolazećoj kanonizaciji svojih rođaka i tome kako je njena obitelj doživjela ukazanja BDM Franji i Jacinti.

Jacinta Pereiro Marto izrazila je uzbuđenje zbog činjenice da će njen srtic i tetka biti kanonizirani. Progovorila je o uspomenama i iznijela manje poznate detalje iz svoje obitelji.

Izjavila je da je njena obitelj sve prihvaćala kao dar od Boga, te da je Bog izabrao njenog strica i tetku jer je On tako htio, a ne zbog njihovih zasluga. Marto, koja je nosi ime svoje tetke, rekla je da su uvijek živjeli jednostavnim načinom života.

Nećakinja fatimskih vidjelaca rekla je da je radosna što je rođena u istoj obiteljskoj kući kao i Franjo i Jacinta. Njen se otac, naime, odlučio živjeti u kući sa starijim roditeljima tako da je Jacinta dobila priliku odrasti u istoj obiteljskoj kući kao i njeni stric i tetka. Njihov je dom ostao u vlasništvu obitelji, ali je otvoren za hodočasnike kako bi mogli vidjeti gdje su Franjo i Jacinta odrasli.

„Usađivali su mi veliku ljubav prema Bogu i Djevici, jednostavnom životu, vjeri i religioznosti“, rekla je za CNA govoreći o baki i djedu.

Marto danas vodi suvenirnicu i muzej s originalnim fotografijama i predmetima koji pripadaju njenoj obitelji. U muzeju se može vidjeti šalove koje je koristila Jacinta, kao i Franjina krunica koju je molio u krevetu prije nego što je umro.

Najčitanije

Na vrh