Evangelizacijski susreti

NAGOVOR S MES-A

Nebojša Đurić: ‘Možda se ne smijete sada, ali Bog je odredio dan kada ćete se smijati svemu onom ružnom što ste prošli’ Možda trenutno prolaziš kroz dolinu smrti, dolinu suza i jecaja, ali ti sa kao Izak; smijat ćeš se.

Foto: Screenshot | YouTube

U nedjelju, 18.6.2023. godine, održan je šesti Molitveno-evangelizacijski susret u ovoj godini. Po drugi put je nagovor održao Nebojša Đurić, a uz njega su, tradicionalno, govorili i Marko Matijašević te Josip Lončar. Izdvajamo dio Nebojšinog nagovora o Izaku:

‘Izak znači smijeh. Hebrejsko ime Izak znači: on će se smijati. Vi ste braćo i sestre kao Izak, što znači da ćete se smijati. Možda se ne smiješ sada, ali u vašoj budućnosti Bog je odredio dan kada ćete se smijati svemu onom ružnom što ste prošli u svom životu. To je vaša sudbina.

Ne mislim na nebo, na nebu ćemo se svi vječno smijati. Izak je Božje obećanje na zemlji, ne na nebesima. Postoji dan kada ćemo se svi smijati. Možda trenutno prolaziš kroz dolinu smrti, dolinu suza i jecaja, ali ti sa kao Izak; smijat ćeš se.

Čeka nas svitanje

U Psalmu 30 David kaže: ‘Večer donese suze, a jutro klicanje’. Zašto je ovaj stih zanimljiv? Zato što biblijski dan ne počinje izlaskom sunca. Biblijski dan započinje zalaskom sunca. Dakle, danas kad sunce zađe, počinje sljedeći dan. Tako se u Bibliji računa vrijeme. Svi mi prolazimo kroz noć da bismo ušli u novi dan.

Ako želiš ući u svitanje zore, moraš proći kroz noć, kroz neku težinu, kušnju, križ… Ali ono što znamo je da nas čeka svitanje, da nas čeka jutro, novi dan u kojem ćemo se smijati.

…smijeh će zamijeniti muku i mi ćemo se smijati.

Isus kaže da je žena žalosna kad rađa jer je došao njezin čas. (…) Žena dok rađa je ipak malo ozbiljnija nego pet minuta prije toga, ali kad rodi dijete više se ne sjeća patnje jer je donijela čovjeka na svijet. Tako smo i mi danas možda u nekakvim trudovima, mukama i previranjima, ali smijeh će zamijeniti muku i mi ćemo se smijati.’

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh