Duhovnost

VELIKO OBEĆANJE POBJEDE

Ne znaš kako pobijediti krivnju, strah i svako drugo zlo? Samo čini ovu jednostavnu stvar Ono što naše živote mijenja iz straha u pobjedu, iz nevjere u vjeru, iz straha u ljubav... često nama ljudima izgleda prejednostavno, beznačajno, čak i 'glupo'. Ovo je jedna od tih 'stvari'

Ne znaš kako pobijediti krivnju, strah i svako drugo zlo Samo čini ovu jednostavnu 'stvar'

Foto: Shutterstock

 

„Približite se k Bogu, pa će se i on približiti k vama! Grešnici, operite ruke! Vi s razdijeljenom dušom, očistite srca” (Jak 4,8).

Sve to ovisi o tome! Jednostavno se trebamo primaknuti Bogu i vjerovati da je blizu nas. Ako to učinimo, on će činiti velike stvari za nas

Ovo je veliko obećanje pobjede nad svakim grijehom. Tu pobjedu ne možemo postići sami. Ne možemo očistiti svoje vlastite ruke ili očistiti svoje vlastito srce. Jakov kaže: „Ako želite čiste ruke i čisto srce – ako želite pobjedu nad krivnjom, iskušenjem i svakim zlim progoniteljem koji dolazi protiv vas – morate se primaći Bogu i vjerovati da je on blizu vas.”

Sve to ovisi o tome! Jednostavno se trebamo primaknuti Bogu i vjerovati da je blizu nas. Ako to učinimo, on će se pobrinuti za sve neprijatelje našega tijela.

Možda se sada pitate: „Pa, kako se primičem Bogu?” Odgovor je jednostavna, djetinja stvar. Jednostavno pođite Gospodinu i razgovarajte s njim – bilo kada, bilo gdje, cijeli dan. Na putu na posao, na poslu, svugdje. Razgovarajte s njim i primičite se s punim pouzdanjem vjere.

Razgovarajmo s Bogom – vježbajmo njegovu blizinu – i on će činiti velike stvari za nas. Prepoznavat ćemo stisak njegove ruke sve vrijeme

Velika evanđelistkinja, pokojna Kathryn Kuhlman, običavala je raditi sedamnaest sati na dan. Često sam se pitao: „Odlazi li ona uopće u tajnu klijet molitve?” A onda sam shvatio da ona uvijek nešto mrmlja. Ona je molila! Ona je molila dok je vozila auto, dok se vozila u liftu, kamo god je išla.

Jednoga mi je dana rekla: „Davide, Biblija kaže da molimo bez prestanka. Ja razgovaram s Gospodinom cijeli dan jer mi je jednako stvaran kao i ti. Mi smo prijatelji.”

Dragi sveti, Bog je uvijek nazočan i za vas. Vjerujem u molitvu tajne klijeti, ali vaša tajna klijet može biti svugdje gdje ćete se zatvoriti s njim.

Razgovarajmo s Bogom – vježbajmo njegovu blizinu – i on će činiti velike stvari za nas. Prepoznavat ćemo stisak njegove ruke sve vrijeme. Aleluja!

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh