Duhovnost

BOŽJE OBEĆANJE

Ne pokušavaj sam/a…

Foto: Shutterstock

 

Bog je obećao da, kada on nešto kaže, to će se i dogoditi; mi ne moramo ništa činiti da bi se to ostvarilo. Bog će se pobrinuti da se ostvari riječ koju je on izgovorio. Način na koji je Bog stvorio svijet nije se promijenio – Bog i danas djeluje na isti način. On se nikada ne mijenja. K tomu ne smijemo pokušavati sami provesti u djelo riječ koju smo primili od Boga. Ako to pokušamo svojim snagama, stvorit ćemo Jišmaela, dok Bog želi stvoriti Izaka. To načelo vrijedi i na drugim područjima osim riječi vjere. Ono se odnosi i na proroštvo i na riječi spoznanja. Često kada osoba čuje ono što vjeruje da je riječ Božja, ona misli da mora nešto učiniti da bi pokazala da vjeruje u Boga. Ali ako je riječ stvarno od Boga, on sam će se pobrinuti da se ona i ostvari. (…)

 

Ez 12, 25: „’Jer što ja, Jahve Gospod, govorim, to će i biti, i riječ se neće odgoditi! Da! Još za vaših dana, rode odmetnički, riječ ću izgovoriti i izvršiti.’ Tako govori Jahve Gospod!“

Iz knjige „Krštenje u Duhu i darovi Duha Svetoga” autora Stephena H. Hedgesa. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, u izdanju „Biblioteke Vinograd”, možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh