Duhovnost

DAVID WILKERSON

Ne paničari i ne idi ispred mene. Samo moli… Možda je problem u tome da se previše trudimo popraviti stvari oko sebe, umjesto da pustimo Bogu da radi svoj 'posao'?

Ne paničari i ne idi ispred mene. Samo moli...

Foto: Shutterstock

 

Gospodin je vrlo strpljiv sa svojom djecom. On nas zapravo poziva: „Predočite svoje dokaze” (Iz 41,21), što znači da je u redu postavljati pitanja, preispitivati. Možda primimo neku iznenadnu, strašnu vijest: o smrti voljene osobe, o rastavi sina ili kćeri, o tome da nam je bračni drug nevjeran… U takvim trenucima, Bog šalje Duha Svetog da nam donese utjehu, ublaži bol i smiri srce. Naš Gospodin osjeća svaki naš trzaj boli, straha i panike.

Bog vidi svaki detalj naše krize i vidi sve životne probleme koji nas pritišću. Oni koji mole i čekaju na njega s mirnom vjerom nikada se ne nalaze ni u jednoj stvarnoj opasnosti. Štoviše, on pozna naše panične misli, no ipak njegova zapovijed sadrži ovu istinu za nas: „Ne paničari i ne idi ispred mene. Tvoje je da ne činiš ništa osim da moliš – i oslanjaš se na mene. Ja dajem čast svakome tko svoje pouzdanje stavlja u mene.”

 

Nevjera ili vjera… Što se događa kad se pokušavamo sami izvući iz svojih kušnji?

Promotrite ove riječi koje je Bog dao svojoj crkvi:

„Bez vjere nemoguće mu je ugoditi” (Heb 11,6).

„U nj se, narode, uzdaj u svako doba; pred njim srca izlijevajte: Bog je naše utočište (Ps 62,9).

„Koji se bojite Jahve, u Jahvu se uzdajte; on njihova je pomoć i štit njihov” (Ps 115,11). „Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor. Misli na nj na svim svojim putovima i on će ispraviti tvoje staze” (Izr 3,5-6).

Nevjera je smrtonosna, njezine posljedice tragične. Ako se pokušamo sami izvući iz svojih kušnji umjesto da se pouzdamo u Boga da će nas provesti kroz njih, suočavamo se s kobnim posljedicama. Isus je došao da slomi naše lance legalizma i oslobodi nas okova. Ali najprije moramo priznati svoj grijeh. Kad priznamo svoju nevjeru te onda stavimo svoju budućnost, slobodu i izbavljenje potpuno pod Isusovu skrb, on će doći na vrijeme. Naše je da ne činimo ništa osim da se pouzdamo u njega!

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: http://www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / http://www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh