Svjedočanstva

ZAPOSLI IH, JEDVA ČEKAJU

Naši duhovni tjelohranitelji: Svjedočanstva pomoći anđela čuvara Blagoslovljeni bili naši divni anđeli čuvari!

Foto: Unsplash, Jan Baborák

 

Anđeli čuvari naši su duhovni tjelohranitelji – naši čuvari i pratioci kojima se uvijek možemo obratiti za pomoć i koji vjerno bdiju nad nama. Ako smo dovoljno odani, možemo s njima i komunicirati kao što je to činio Padre Pio.

Po rođenju svakom se čovjeku dodijeli anđeo čuvar. Negdje sam pročitala da se anđeli čuvari osobâ koje ne mare za njih niti su ih svjesne, dosađuju. Također, pročitala sam da anđeli čuvari vole kada ima zadajemo zadatke te da su počašćeni kad im se obratimo. Isto vrijedi i za tuđe anđele čuvare –  valja ih pozdraviti prilikom susreta s nekom osobom. Dovoljno je u sebi izmoliti molitvu „Anđele čuvaru” ili ih pozdraviti na neki svoj način. Neopisivo su sretni kad im se obratimo u velikom mnoštvu, primjerice ulaskom u punu crkvu.

Anđeli su mi ‘riješili’ termin za fizikalnu terapiju

Čitajući takve članke, odlučila sam pokušati zamoliti anđele čuvare za pomoć. Jednom prilikom imala sam dogovoren termin kod fizijatra vezan uz dogovor o fizikalnoj terapiji. Terapija se preko HZZO-a jako dugo čeka, u najboljem slučaju mjesecima. Bilo mi je hitno riješiti problem zbog drugih medicinskih liječenja koja sam morala odgađati zbog limfedema noge, što mi je uvelike narušavalo kvalitetu života. Prvi dio terapija plaćala sam privatno i trebao mi je financijski predah, a terapije nisam nikako smjela prekidati.

Molila sam svog anđela čuvara, anđela čuvara fizijatra s kojim ću razgovarati i anđele čuvare osoba s kojima ću se susresti taj dan da uvide hitnost mog slučaja i pokušaju mi pomoći. Bila sam svjesna da nije moguće terapije dobiti u roku od nekoliko dana.

„Za ovu vrstu terapije čeka se jako dugo. S obzirom na to da je fizijatar inzistirao da vas se odmah primi jer ste hitan slučaj, s terapijom počinjemo u utorak”

Bio je četvrtak poslijepodne kad sam se uputila liječniku na dogovoreni termin pregleda. Prije ulaska u ordinaciju izmolila sam „Anđele čuvaru” svim anđelima čuvarima osoba s kojima ću biti u kontaktu. Objasnila sam svoj problem fizijatru, a on je potom na trenutak izašao iz sobe s nekim razgovarati te me zatim uputio fizioterapeutkinji koja će se baviti mojim slučajem.

Terapiju sam dobila praktički u roku od dva radna dana! Nisam mogla k sebi doći od šoka!

Terapeutkinja mi je rekla sljedeće: „Za ovu vrstu terapije čeka se jako dugo. S obzirom na to da je fizijatar inzistirao da vas se odmah primi jer ste hitan slučaj, s terapijom počinjemo u utorak. Zaista nemamo slobodnih termina, a jedino vrijeme kad vas možemo primiti u narednim danima jest 7 sati ujutro, ako vam tako odgovara.”

Dakle, terapiju sam dobila praktički u roku od dva radna dana! Nisam mogla k sebi doći od šoka! Koliko sam anđelima bila zahvalna neopisivo je, a sam događaj neobjašnjiv.

“Od djetinjstva do smrti ljudski je život okružen njihovom zaštitom i zagovorom. Svaki vjernik ima uza se anđela kao čuvara i pastira da ga vodi u život. Već na zemlji kršćanski život po vjeri sudjeluje u blaženom društvu s anđelima i ljudima koji su sjedinjeni u Bogu” (KKC 336)

Anđeli su je riješili brige oko radnog mjesta

Nekoliko dana kasnije, prijateljica mi se pojadala kako se nakon dugog bolovanja mora vratiti na posao, Kako zbog invaliditeta koji je zadobila nije mogla raditi na prijašnjem radnom mjestu, bila je jako zabrinuta. Iako više nije mogla raditi teški fizički posao u skladištu, nitko iz ljudskih resursa nije riješio problem tjedan dana uoči povratka na posao. Predložila sam joj da zamoli za pomoć anđele čuvare osoba koje joj mogu pomoći pri pronalasku novog radnog mjesta u tvrtci. Posvjedočila sam joj svoje iskustvo.

Na dan kad je imala razgovor za drugo radno mjesto, prilikom ulaska u zgradu srela je izvršnog direktora tvrtke koji joj je davno rekao da mu se uvijek može obratiti za pomoć. Bio je to nevjerojatan splet okolnosti  – da je baš taj tren, baš tad bio na stepenicama ispred ulaza u firmu. Prije toga ga godinama nije vidjela. Pozdravio ju je i pitao treba li što, na što mu je odgovorila kakav ju razgovor za posao upravo očekuje te ga je podsjetila na njegovo obećanje.

Bila je i više nego oduševljena realizacijom ponude za promjenom radnog mjesta!

On joj se uskoro pridružio na razgovoru za posao te su joj ponudili da radi na dva radna mjesta kako joj ne bi bilo monotono kroz dane. Jedan posao je uključivao unos podataka, a drugi upis i informacije sa zaposlenicima. Bila je i više nego oduševljena realizacijom ponude za promjenom radnog mjesta!

Anđeli na vozačkom ispitu

Nakon njenog slučaja, još jedna prijateljica mi se požalila na problem koji ima. Morala je po tko zna koji puta polagati vozački ispit, a svaki puta je imala ogromnu tremu te osjećala nesigurnost tijekom vožnje. Predložila sam joj da se moli anđelima čuvarima svih osoba uključenih u promet, a posebno anđelu čuvaru ispitivača. Ispričala sam joj o prethodna dva proživljena iskustva s anđelima čuvarima.

Rekla mi je da je sve napravila kako sam joj rekla te da joj je bilo ugodno voziti

Ni sama nije mogla vjerovati da je uspjela položiti! Rekla mi je da je sve napravila kako sam joj rekla te da joj je bilo ugodno voziti. Rekla mi je da je imala par greškica koje ispitivač nije uzeo za zlo te ju je pustio da prođe uz uvjet da još malo vježba uoči samostalnog izlaska na cestu.

Anđeo ubrzao birokraciju

Nedavno sam očekivala jedno važno rješenje iz državne firme koje se inače čeka nekoliko mjeseci – dva se čeka poziv na razgovor, a zatim još dva mjeseca za slanje rješenja. Ponovno sam molila anđele čuvare osoba uključenih u moj slučaj da mi pomognu.

Rješavanje cijelog procesa sveukupno sam čekala samo tri tjedna umjesto očekivana četiri mjeseca

Poziv na razgovor i rješenje dobila sam u dan kad sam smatrala da mi je izuzetno važno i potrebno za rješavanje mojih problema. Rješavanje cijelog procesa sveukupno sam čekala samo tri tjedna umjesto očekivana četiri mjeseca.

“Anđeli su duhovni stvorovi koji neprestano slave Boga i služe njegovom spasonosnom naumu prema drugim stvorenjima. Anđeli surađuju u svemu što je dobro za nas. Anđeli okružuju Krista, svoga Gospodina. Oni mu posebno služe u izražavanju njegova spasonosnog poslanja prema ljudima. Crkva štuje anđele koji joj na zemaljskom putovanju pomažu i koji štite svako ljudsko biće” (KKC 350-352)

Blagoslovljeni bili naši divni anđeli čuvari!

Naši anđeli čuvari su naši čudotvorci. Vrijedni su svake hvale i slave. Pokušajmo ih se što češće sjetiti i osvijestiti da su oni tu za nas. Budimo ima zahvalni dobrim djelima, misama posvećenim njima, svjedočeći njihovu važnost u našim životima, ili zahvaljujući vlastitim riječima na njihovom iznimnom trudu i doprinosu na unapređivanju našeg duhovnog puta, slaveći njihovo postojanje. Blagoslovljeni bili naši divni anđeli čuvari!

Za Book.hr napisala Maja Ivančić, priredila A. P.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh